Delphinium grandiflorum

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium grandiflorum, ook bekend als het Chinese ridderspoor, is een prachtige vaste plant met grote, diepblauwe bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm en bloeit vanaf de vroege zomer tot de herfst. Het Chinese ridderspoor houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en kunnen worden gebruikt als snijbloem in boeketten. Delphinium grandiflorum is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege de kleurrijke en opvallende bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Delphinium grandiflorum is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een kruidachtige plant die meestal als eenjarige of meerjarige plant wordt gekweekt en bloeit in de zomer. Het wordt vaak toegepast als tuinplant vanwege de prachtige bloemen.

  De Delphinium grandiflorum is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren om deze te beschermen tegen de kou.

  Ja, Delphinium grandiflorum is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vraagt weinig speciale zorg. Deze plant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft regelmatig water nodig. Regelmatig snoeien kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant heb je een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 60 cm in de breedte en 60 tot 90 cm in de hoogte. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de plant om te groeien en te bloeien. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten om de juiste groeiomstandigheden te waarborgen.

  Delphinium grandiflorum groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en kunnen de bloemen minder goed ontwikkelen. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor deze tuinplant.

  Delphinium grandiflorum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn nectarrijke bloemen die aantrekkelijk zijn voor deze bestuivers. Het is een goede keuze om in de tuin te zetten om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, de Delphinium grandiflorum trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook andere plantensoorten aantrekken die afhankelijk zijn van deze bestuivers.

  Delphinium grandiflorum bloeit van juni tot augustus en hun bloei kan duren van 4 tot 8 weken, afhankelijk van het weer en de omstandigheden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, Delphinium grandiflorum is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is beter om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden in de tuin te gebruiken.

  Nee, de Delphinium grandiflorum heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk bekend om zijn prachtige bloemen en decoratieve waarde in de tuin. Het is echter niet bekend om geluid te dempen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dode of beschadigde stengels en knip de plant tot ongeveer 5 cm boven de grond af. Dit zal de plant helpen om gezond en krachtig te blijven groeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Delphinium grandiflorum is het belangrijk om gebruik te maken van goede kwaliteit potgrond. Kies voor potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft. Het regelmatig bemesten van de plant kan ook helpen bij een gezonde groei.

  Deze plant houdt van goed doorlatende grond en gedijt het beste in vochtige en vruchtbare bodems. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht alkalische pH heeft. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en van gemiddelde vruchtbaarheid. Vermijd natte en drassige grond.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Bedek de wortels met mulch en zorg voor een beschutte locatie. Eventueel kan je de plant ook inpakken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant vereist regelmatig water geven en moet goed gedraineerde grond hebben. Zorg voor voldoende zonlicht en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale bloei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een evenwichtige meststof. Gebruik een organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren voor deze tuinplant. Een laag van 5-10 cm mulch kan in het voorjaar worden aangebracht rond de plant, zonder dat het direct tegen de stengels komt. Het is belangrijk om de mulch regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen.

  De Delphinium grandiflorum gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Planten in een bodem met de juiste pH-waarde zullen beter voedingsstoffen kunnen opnemen en een mooiere bloei vertonen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en rupsen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door het gebruik van lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kan ook een biologisch bestrijdingsmiddel gebruikt worden, zoals neemolie.

 • Omschrijving

  Delphinium grandiflorum, ook bekend als het Chinese ridderspoor, is een prachtige vaste plant met grote, diepblauwe bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm en bloeit vanaf de vroege zomer tot de herfst. Het Chinese ridderspoor houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en kunnen worden gebruikt als snijbloem in boeketten. Delphinium grandiflorum is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege de kleurrijke en opvallende bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.