Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' is een dwergvorm van de ridderspoor met prachtige blauwe bloemen. Hij bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De plant wordt ongeveer 30 cm hoog en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Het is een compacte en bossige plant die geschikt is voor borders, rotstuinen en potten. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig water geven voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een vaste plant die bloeit in de zomermaanden en in de winter in rust gaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is verstandig om hem goed te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan het handig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' vraagt weinig onderhoud en gedijt goed in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant en plant deze in goed doorlatende grond. Houd rekening met de hoogte van de plant bij het plaatsen in de tuin.

  De Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek in de tuin te planten voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk minder uitbundig zijn.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is een keer per week water geven voldoende.

  Ja, Delphiniums staan bekend om hun aantrekkingskracht op zowel vlinders als bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit geldt ook voor de 'Blauer Zwerg' variëteit. Deze planten dragen bij aan de diversiteit van bestuivers in uw tuin.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Als onderdeel van een gevarieerde tuin, kan het helpen om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg ook voor een goede afwatering van de grond.

  Nee, Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek geteeld zijn voor consumptie, om gezondheidsrisico's te voorkomen. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei terug te snoeien tot aan de grond om de groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of najaar.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Meng eventueel wat compost door de potgrond voor extra voeding.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' houdt van goed doorlatende en vochtige grond. De bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde hebben. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant niet te lang droog staat, maar vermijd tegelijkertijd te natte grond. Deze plant is ideaal voor in de border of als snijbloem.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig, vooral in koudere klimaten. Bedek de wortels met een laag mulch om ze te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren en snoei de plant in het najaar om de groei te bevorderen. Bemest de plant jaarlijks met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals "Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg'" is het aan te raden om in het voorjaar te bemesten met een universele meststof. Eenmaal per maand tijdens het groeiseizoen bijmesten met vloeibare plantenvoeding bevordert de bloei. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aan te raden om een laagje mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, stro of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5 tot 10 cm dik is.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot alkalische bodem met een pH tussen de 6,5 en 8,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig kalk toe te voegen om de juiste omgeving te creëren voor een gezonde groei. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en bij te houden.

  Voor de bestrijding van ongedierte zoals bladluizen, trips en spintmijten bij tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt. Sommige natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ook ingezet worden voor het bestrijden van plagen in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig direct actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' is een dwergvorm van de ridderspoor met prachtige blauwe bloemen. Hij bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De plant wordt ongeveer 30 cm hoog en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Het is een compacte en bossige plant die geschikt is voor borders, rotstuinen en potten. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig water geven voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.