Delphinium (Elatum Grp) 'Camelliard'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium 'Camelliard' er en smuk høj staudeplante med lange, robuste stængler. Blomsterne er dyb lilla-blå og har et klassisk udseende. Blomstringsperioden for denne Delphinium er om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten foretrækker en solrig beliggenhed i fugtig, veldrænet jord. Med sine imponerende blomster er Delphinium 'Camelliard' et ægte blikfang i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Delphinium (Elatum Grp) 'Camelliard' er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en urteagtig plante, der kommer op igen hvert år om foråret. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost.

  Delphinium (Elatum Grp) 'Camelliard' er hårdfør ned til omkring -20 grader Celsius. Denne haveplante kan overleve i kolde vinterforhold. Det anbefales at dække planten godt til i tilfælde af streng frost.

  Ridderspore er generelt ikke de nemmeste planter at passe på. De har brug for masser af sollys og fugtig, veldrænet jord. De skal også gødes regelmæssigt og støttes på grund af deres høje vækst og tunge blomster.

  Delphinium har brug for cirka 60 til 90 centimeter plads til at vokse og sprede sig. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft og har tilstrækkelig afstand til andre planter. Overbefolkning kan føre til sygdomme og skadedyr.

  Riddersporner trives bedst i fuld sol og kan have svært ved at vokse i skyggen. Det er vigtigt at plante disse planter et sted, hvor de får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre optimalt. I skyggen vil de sandsynligvis præstere dårligere.

  Delphinium-planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, så giv planten vand ca. 2 til 3 gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodrot.

  Ja, Ridderspore tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres klare og iøjnefaldende blomster. De bliver ofte plantet i haver for at tiltrække disse nyttige bestøvere. Denne egenskab gør Ridderspore til et populært valg for haveejere, der ønsker at fremme biodiversiteten i deres have.

  Ridderspore tiltrækker bier, sommerfugle og andre bestøvere, hvilket kan bidrage til biodiversiteten i haven. Planten tilbyder nektar og fødekilder til forskellige insekter i området. Det kan hjælpe med at øge diversiteten af planter og dyr i haven.

  Delphinium (Elatum Grp) 'Camelliard' blomstrer om sommeren, normalt i juni og juli. Blomstringen kan vare i 4 til 6 uger, afhængigt af vejrforholdene.

  Delphinium (Elatum Grp) 'Camelliard' kan godt lide fuld sol. Det er vigtigt, at jorden holdes godt fugtig. Sørg for tilstrækkelig dræning for at forhindre rodrot.

  Nej, Delphinium planter er giftige og ikke spiselige. At indtage delphinium planter kan føre til alvorlige sundhedsproblemer og forgiftning. Det anbefales kraftigt ikke at spise delphinium planter.

  Delphinium (Group Elatum) 'Camelliard' har ingen lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ plante til haven. Andre planter kan dog absorbere og reducere lyd.

 • Du kan beskære ridderspore om foråret for at holde planten sund og fremme blomstringsperioden. Fjern døde, beskadigede eller udblomstrede stilke for at give plads til ny vækst. Sørg for at bruge en skarp beskærersaks og ikke beskære planten for kort.

  Delphinium (Elatum Grp) 'Camelliard' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre skimmeldannelse.

  Sørg for, at pottemixen er veldrænet for at undgå rod-rod. Vælg en pottemix, der er rig på næringsstoffer, for at fremme en sund vækst af planten. Brug om nødvendigt ekstra gødning for at fremme blomstringen.

  Delfinium (Elatum Grp) 'Camelliard' trives bedst i en veldrænet jord med en gennemsnitlig til rig næring. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at forebygge rodrod. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for denne plante.

  Delphinium (Elatum Grp) 'Camelliard' trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Beskyt planten mod hård vind og sørg for tilstrækkelig plads omkring planten for at fremme luftcirkulationen. Denne haveplante klarer sig godt i bede, staudebede eller langs en damkant.

  Delphinium (Elatum Grp) 'Camelliard' har brug for vinterbeskyttelse på grund af dens følsomhed over for frost. Beskyt planten ved at anvende muld rundt om rødderne og eventuelt et beskyttende lag såsom en haveklud eller halm. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand om efteråret for at forberede den på de kolde vintermåneder.

  Sørg for et solrigt sted med veldrænet jord. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringen.

  Riddersporene nyder godt af regelmæssig gødning i vækstsæsonen med en afbalanceret gødning med højt kvælstofindhold. Brug en gødning, der er specielt formuleret til blomstrende planter for at fremme blomstringen. Undgå overgødskning for at undgå skade på planten.

  Dæk jorden omkring planten med organisk materiale som kompost eller barkflis for at bevare fugt og forhindre ukrudt i at gro. Dette vil hjælpe planten med at forblive sund og vokse. Det er vigtigt at forny mulchlaget regelmæssigt.

  Delphinium (Elatum Grp) 'Camelliard' foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel til denne haveplante. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den.

  Riddersporer kan være følsomme over for snegle og larver. For at bekæmpe disse skadedyr kan du bruge naturlige fjender som fugle og mariehøns, eller biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt og handle efter behov.

 • Beskrivelse

  Delphinium 'Camelliard' er en smuk høj staudeplante med lange, robuste stængler. Blomsterne er dyb lilla-blå og har et klassisk udseende. Blomstringsperioden for denne Delphinium er om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten foretrækker en solrig beliggenhed i fugtig, veldrænet jord. Med sine imponerende blomster er Delphinium 'Camelliard' et ægte blikfang i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.