Delphinium 'Gletscherwasser'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium 'Gletscherwasser' is een prachtige plant met hoge, opgaande bloemstelen die bedekt zijn met helderblauwe bloemen. De bloemen hebben een witte schutblad en vormen samen een opvallende bloeiwijze. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een echte eyecatcher in de tuin. Delphinium 'Gletscherwasser' bloeit in de zomermaanden en staat het liefst op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant kan flink hoog worden en heeft soms wat ondersteuning nodig om niet om te vallen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Delphinium 'Gletscherwasser' is geen groenblijvende plant. Het is een vaste plant die in de winter zijn blad verliest. Het is daarom een goede keuze voor de tuin als je op zoek bent naar een kleurrijke toevoeging die niet het hele jaar door groen blijft.

  De Delphinium 'Gletscherwasser' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus vorst verdragen en gedijt goed in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winters.

  Delphinium 'Gletscherwasser' vereist regelmatig onderhoud om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant te ondersteunen met stokken, regelmatig water te geven en dode bloemen te verwijderen. De plant is over het algemeen niet moeilijk in onderhoud, maar vereist wel aandacht en zorg.

  Delphinium 'Gletscherwasser' groeit het beste in een ruimte met voldoende licht en lucht. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich uit te spreiden. Een minimale afstand van ongeveer 40-50 cm tussen planten wordt aanbevolen.

  Delphiniums groeien het beste in volle zon en hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze niet goed groeien en bloeien. Kies daarom een zonnige standplaats voor deze plant.

  Delphinium 'Gletscherwasser' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht kan opdrogen.

  Ja, Delphinium 'Gletscherwasser' trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijkheid van zijn bloemen. Het is een ideale bloem voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Delphinium 'Gletscherwasser' trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan en is daarom goed voor biodiversiteit. Het zorgt voor extra voedselbronnen en helpt bij het behoud van verschillende soorten in de tuin. Het creëert een natuurlijke en levendige omgeving die gunstig is voor verschillende soorten planten en dieren.

  De Delphinium 'Gletscherwasser' bloeit in de maanden juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Delphinium 'Gletscherwasser' houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes, vooral als hij in de volle zon staat. Over het algemeen kan de plant goed tegen de volle zon, zolang hij voldoende water krijgt.

  Nee, delphiniums zijn giftig om te eten en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als ze worden ingenomen. Het is belangrijk om planten in de tuin te identificeren voordat je ze consumeert. Als je op zoek bent naar eetbare planten, kies dan voor veilige opties zoals groenten en kruiden.

  Delphinium 'Gletscherwasser' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot vlak boven de grond om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren en bloemstengels. Het is aan te raden om de planten in het voorjaar opnieuw te snoeien om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Delphinium 'Gletscherwasser' heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde van de potgrond wordt aanbevolen voor een optimale groei van deze tuinplant.

  Deze plant vereist een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind om het lange bloeiseizoen te bevorderen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en vocht, om vorstschade te voorkomen. Zorg daarom dat de grond goed gedraineerd is en bedek de plant met een laag bladeren of stro. Eventueel kan ook een mulchlaag worden aangebracht voor extra bescherming.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende voeding in de grond en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het najaar tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te bevorderen voor het volgende seizoen.

  Tuinplanten zoals Delphinium hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of een specifieke meststof voor vaste planten in het voorjaar. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch is een zeer nuttige toevoeging voor tuinplanten, omdat het de bodemtemperatuur reguleert, vocht vasthoudt en onkruidgroei onderdrukt. Door een laag mulch rondom de plant aan te brengen, wordt de groei en gezondheid van de plant bevorderd. Het is belangrijk om jaarlijks de mulchlaag te vernieuwen om de plant optimaal te laten groeien.

  De voorkeur van de Delphinium 'Gletscherwasser' is een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of veen. Een juiste zuurgraad van de bodem bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  De plant is gevoelig voor slakken en bladluizen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op deze plagen en indien nodig maatregelen te nemen. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals aaltjes kunnen effectief zijn bij het bestrijden van slakken.

 • Omschrijving

  Delphinium 'Gletscherwasser' is een prachtige plant met hoge, opgaande bloemstelen die bedekt zijn met helderblauwe bloemen. De bloemen hebben een witte schutblad en vormen samen een opvallende bloeiwijze. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een echte eyecatcher in de tuin. Delphinium 'Gletscherwasser' bloeit in de zomermaanden en staat het liefst op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant kan flink hoog worden en heeft soms wat ondersteuning nodig om niet om te vallen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.