Delphinium 'Lord Butler'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium 'Lord Butler' is een prachtige vaste plant met hoge bloemstelen gevuld met diepblauwe bloemen. De bloemen hebben een witte bijgevoegde centrale spur en bloeien in de zomermaanden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een aanwinst voor de tuin. Delphinium 'Lord Butler' gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze delphinium kan tot wel 1,5 meter hoog worden en vormt een opvallende verschijning in borders en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Delphinium 'Lord Butler' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest.

  Delphinium 'Lord Butler' is winterhard tot temperaturen van -15 tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan het beste in de tuin blijven gedurende de wintermaanden.

  Delphiniums zijn over het algemeen niet al te moeilijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen profiteren van plantenvoeding in het groeiseizoen. Regelmatig controleren op ziekten en plagen is ook belangrijk.

  Delphinium 'Lord Butler' heeft een ruimte nodig van ongeveer 60 cm in de breedte en 90 cm in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan om voldoende licht en lucht te krijgen.

  Delphiniums groeien het beste in volle zon of halfschaduw, met minimaal 6 uur zonlicht per dag. Ze kunnen wel wat schaduw verdragen, maar zullen minder bloemen produceren en minder hoog groeien in de schaduw. Het is dus aan te raden om Delphinium 'Lord Butler' in de zon of halfschaduw te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te lang nat blijven. Ongeveer twee keer per week water geven is meestal voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een populaire keuze voor tuinen die een diversiteit aan bestuivende insecten willen aantrekken.

  Ja, planten die vlinders en bijen aantrekken, zoals Delphinium 'Lord Butler', dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Planten met mooie bloemen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Ze helpen ook bij het bestuiven van andere planten.

  'Delphinium 'Lord Butler' bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant heeft graag een zonnige standplaats.

  Nee, Delphiniums zijn giftig voor mensen en dieren en mogen niet gegeten worden. Het consumeren van deze plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden.

  Delphinium 'Lord Butler' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gebruikt in tuinen en bloemperken. Het heeft geen specifieke eigenschappen om geluid te dempen.

 • Snoei de plant in het najaar na de bloei tot net boven de grond. Hiermee stimuleer je nieuwe groei voor het volgende groeiseizoen. Verwijder ook regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen.

  De Delphinium heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden zitten. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Delphinium 'Lord Butler' heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond geen water vasthoudt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en voldoende vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH heeft.

  De Delphinium 'Lord Butler' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind, vooral tijdens de bloei. De plant wordt vaak gebruikt als borderplant in de tuin.

  Tuinplanten zoals delphiniums moeten in de winter worden beschermd tegen vorst door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed is gedraineerd om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de planten in het voorjaar te snoeien om nieuw groei te stimuleren.

  Deze plant houdt van een vochtige, goed doorlatende bodem en een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, zorgt voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om herbloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Delphinium 'Lord Butler' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst voor een optimale voeding. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloei.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  . De Delphinium 'Lord Butler' gedijt het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende vochtig is, maar goed doorlatend, om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele aanwezigheid van ongedierte, zoals bladluizen, slakken en rupsen. Bij de eerste tekenen van ongedierte kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofwantsen worden ingezet. Door de plant gezond te houden en regelmatig te inspecteren, kunnen plagen worden voorkomen en bestreden.

 • Omschrijving

  Delphinium 'Lord Butler' is een prachtige vaste plant met hoge bloemstelen gevuld met diepblauwe bloemen. De bloemen hebben een witte bijgevoegde centrale spur en bloeien in de zomermaanden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een aanwinst voor de tuin. Delphinium 'Lord Butler' gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze delphinium kan tot wel 1,5 meter hoog worden en vormt een opvallende verschijning in borders en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.