Deschampsia cespitosa 'Goldtau'

Deschampsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Deschampsia cespitosa 'Goldtau' is een siergras met opvallende goudgele pluimen die bloeien in de zomer. Het gras vormt compacte pollen en heeft een mooie en lichte uitstraling in de tuin. 'Goldtau' is wintergroen en behoudt zijn kleur gedurende het hele jaar. Het gras gedijt goed in zonlicht of halfschaduw en heeft een gemiddelde tot vochtige grond nodig. Het is een prachtige en decoratieve toevoeging aan borders, rotstuinen of als solitair in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Deschampsia cespitosa 'Goldtau' is geen groenblijvende plant. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het behoudt zijn groene kleur in de zomermaanden.

  Deschampsia cespitosa 'Goldtau' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus redelijk lage temperaturen overleven in de winter. Het is echter altijd aan te raden om de plant te beschermen bij extreme kou.

  Ja, Deschampsia cespitosa 'Goldtau' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe de dode bladeren weg te knippen en de plant te snoeien na de bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt.

  Deschampsia cespitosa 'Goldtau' heeft ongeveer 30 tot 60 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om de planten op een afstand van ongeveer 30 centimeter van elkaar te planten zodat ze voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Deze planten kunnen het beste in groepen worden geplant voor een mooi en vol effect.

  Ja, "Deschampsia cespitosa 'Goldtau'" groeit goed in de schaduw. Het is een plant die weinig zonlicht nodig heeft en zich goed aanpast aan schaduwrijke omstandigheden. Het zal blijven gedijen en goed groeien, zelfs in gebieden met minimale blootstelling aan direct zonlicht.

  Deschampsia cespitosa 'Goldtau' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Water de plant één tot twee keer per week, afhankelijk van de omstandigheden in jouw tuin. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet drassig.

  Ja, Deschampsia cespitosa 'Goldtau' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en pollen die de plant produceert. Dit maakt het een mooie toevoeging aan elke tuin die deze belangrijke bestuivers wil aantrekken.

  Ja, Deschampsia cespitosa 'Goldtau' is goed voor biodiversiteit omdat het een inheemse plant is die bijdraagt aan de diversiteit van flora en fauna in de tuin. De plant trekt insecten aan en biedt schuilplaatsen voor kleine dieren, waardoor de biodiversiteit wordt bevorderd. Het zorgt ook voor een natuurlijk evenwicht in de tuin en kan helpen bij het bestrijden van plagen.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, Deschampsia cespitosa 'Goldtau' kan goed tegen de volle zon. Deze plant staat graag op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Deschampsia cespitosa 'Goldtau' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is het beste om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, Deschampsia cespitosa 'Goldtau' heeft geluidsdempende eigenschappen door de dichte groei van de bladeren en stengels. Deze plant kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige tuinomgeving.

 • Deschampsia cespitosa 'Goldtau' kan in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder oude en dode stengels tot aan de basis om de plant gezond en mooi te houden. Overmatige snoei kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig met snoeien.

  De Deschampsia cespitosa 'Goldtau' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem voedselrijk is en een neutrale tot licht zure pH heeft. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt om deze plant goed te laten groeien.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te droog wordt, vooral tijdens warme zomermaanden. Deze plant is ideaal voor in borders of als bodembedekker.

  Tuinplanten die niet winterhard zijn kunnen baat hebben bij winterbescherming, zoals een laag mulch of afgevallen bladeren rond de basis van de plant. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat de plant te nat wordt tijdens de wintermaanden, om rotting te voorkomen. Het kan nuttig zijn om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst door bijvoorbeeld een jutezak om de plant te wikkelen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond. Verwijder regelmatig oude bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Eventueel kan de plant in het voorjaar worden gescheurd om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Deschampsia cespitosa 'Goldtau' hebben tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding nodig. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en kan de plant verzwakken.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor een gezonde groei van de plant.

  De Deschampsia cespitosa 'Goldtau' groeit het beste in zure tot neutrale bodems met een pH tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u natuurlijke methoden zoals het regelmatig inspecteren van bladeren op tekenen van schade en het verwijderen van ongedierte met de hand toepassen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of het inzetten van nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen door de plant gezond en vitaal te houden met voldoende licht, water en voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  Deschampsia cespitosa 'Goldtau' is een siergras met opvallende goudgele pluimen die bloeien in de zomer. Het gras vormt compacte pollen en heeft een mooie en lichte uitstraling in de tuin. 'Goldtau' is wintergroen en behoudt zijn kleur gedurende het hele jaar. Het gras gedijt goed in zonlicht of halfschaduw en heeft een gemiddelde tot vochtige grond nodig. Het is een prachtige en decoratieve toevoeging aan borders, rotstuinen of als solitair in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.