Dianthus (Allwoodii Grp) 'Helen'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Dianthus 'Helen' is een compacte en rijkbloeiende anjer soort met mooie dubbele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van de lente tot de zomer. Het blad is grijs-groen van kleur en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze plant is zeer geschikt voor in borders, rotstuinen of als potplant op het balkon of terras. Dianthus 'Helen' heeft weinig onderhoud nodig en trekt vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar door groen en behouden hun kleur. Dit zorgt voor een blijvend mooi uiterlijk in de tuin.

  Dianthus (Allwoodii Grp) 'Helen' is in de winterhardheidszone 5 tot 9, wat betekent dat deze plant bestand is tegen temperaturen tussen -23°C en -5°C. Het is een winterharde tuinplant die goed bestand is tegen vorst. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij extreme kou.

  Ja, Dianthus (Allwoodii Grp) 'Helen' is makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Daarnaast kan de plant regelmatig worden bemest voor optimale groei en bloei.

  Dianthus heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt door voldoende afstand te houden tussen de planten. Plaats ze bij voorkeur in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie.

  Tuinanjers groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat ze minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgen voor optimale groei en bloei. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloemen produceren.

  Dianthus 'Helen' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, de Dianthus plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Dianthus planten staan bekend om hun aantrekkingskracht voor bestuivers zoals bijen en vlinders, waardoor ze een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen ze helpen bij het bestuiven van andere planten in de omgeving. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  De Dianthus bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren. Het is een bloeiende tuinplant die kleur brengt in de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, Dianthus planten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon en hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Het regelmatig controleren van de grondvochtigheid is dan ook aan te raden.

  Nee, Dianthus planten zijn over het algemeen niet eetbaar. Het is belangrijk om de plant niet te consumeren, omdat deze mogelijk giftig kan zijn. Het is altijd verstandig om alleen planten te eten die specifiek zijn gekweekt voor consumptie.

  Ja, als tuinplant heeft Dianthus de potentie om geluiden te absorberen door middel van zijn bladeren en bloemen, maar dit zal in mindere mate invloed hebben op geluidsdemping in vergelijking met speciaal gekweekte geluidsdempende planten.

 • Dianthus planten kunnen na de bloei worden teruggesnoeid om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en knip lange scheuten terug tot een paar centimeter boven de grond. Snoei ook regelmatig dode of zieke takken weg om de plant gezond te houden.

  De Dianthus plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende, humusrijke grond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een mengsel van potgrond voor tuinplanten en wat scherp zand kan geschikt zijn.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) 'Helen' heeft behoefte aan een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) 'Helen' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Deze tuinplanten zijn geschikt voor borders, rotstuinen en potten op het terras.

  In de winter kan het raadzaam zijn om een mulchlaag van bladeren of stro rondom de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om te voorkomen dat de koude wind schade aanricht. Controleer regelmatig de grondvochtigheid en geef indien nodig water tijdens droge periodes.

  Dianthus (Allwoodii Grp) 'Helen' heeft regelmatig water nodig en verdraagt geen droge grond. Daarnaast houdt de plant van een zonnige standplaats en regelmatige bemesting. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Dianthus heeft een matige hoeveelheid voedingsstoffen nodig en kan worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt verdeeld rond de planten om overbemesting te voorkomen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en groeiproblemen.

  Mulchen rond de plant is nuttig om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers. Breng een laag mulch van ongeveer 5 cm aan, maar vermijd direct contact met de stelen van de plant.

  De Dianthus, waaronder de 'Helen', gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en eventueel aan te passen met kalk of zwavel om de zuurgraad in balans te houden.

  Voor planten in de Tuinplanten categorie kan een natuurlijke ongediertebestrijding worden toegepast, zoals het planten van knoflook of afrikaantjes rondom de plant. Ook kunnen insecticidale zeep of neemolie worden gebruikt om ongedierte zoals bladluizen te bestrijden. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte is aan te raden om tijdig in te kunnen grijpen.

 • Omschrijving

  'Dianthus 'Helen' is een compacte en rijkbloeiende anjer soort met mooie dubbele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van de lente tot de zomer. Het blad is grijs-groen van kleur en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze plant is zeer geschikt voor in borders, rotstuinen of als potplant op het balkon of terras. Dianthus 'Helen' heeft weinig onderhoud nodig en trekt vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.