Dianthus deltoides 'Flashing Light'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Dianthus deltoides 'Flashing Light' er en lavtvoksende staudplante med rigtig grønne, stedsegrønne blade og ildrøde blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne har en iøjnefaldende farve og giver haven et livligt udtryk. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. 'Flashing Light' er et smukt tilføjelse til stenbede, bede og blomsterkasser. Regelmæssig beskæring kan forlænge blomstringsperioden og holde planten sund.'

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dianthus deltoides 'Flashing Light' er en løvfældende plante. Planten mister sit løv om efteråret og blomstrer igen om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -20 grader Celsius. Det er en stærk haveplante, som er godt rustet til kolde temperaturer. Det anbefales at beskytte planten ekstra ved temperaturer under -20 grader Celsius.

  Ja, Dianthus deltoides 'Flashing Light' er let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Denne haveplante trives godt i de fleste jordtyper og har sjældent problemer med sygdomme eller skadedyr. Det er et stærkt og pålideligt tilføjelse til enhver have.

  Denne plante kræver et rum på omkring 20 til 30 centimeter i bede eller plantekasser. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Tag også hensyn til andre planter i nærheden og væksthøjden på denne Dianthus-variant.

  "Dianthus deltoides 'Flashing Light'" trives bedst i solen eller halvskyggen. I skygge vil planten ikke vokse og blomstre så godt. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten Dianthus deltoides 'Flashing Light' har brug for regelmæssigt vand, men sørg for at jorden ikke bliver for våd. Normalt er det tilstrækkeligt at vande en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til at fremme biodiversitet og støtte bestøvende insekter.

  Ja, denne plante er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle og bier med dens farverige blomster og nektar. Derudover kan den være en vigtig kilde til føde for forskellige insektarter. Som haveplante bidrager den til at fremme mangfoldigheden af flora og fauna i haven.

  Dianthus deltoides 'Flashing Light' blomstrer fra maj til juli, og blomstringsperioden varer i gennemsnit 4 til 6 uger. Planten producerer iøjnefaldende røde blomster med en markant duft, der tiltrækker sommerfugle. Det er et populært valg til haver på grund af den lange blomstringsperiode og de smukke blomster.

  Dianthus deltoides 'Flashing Light' trives godt i fuld sol. Det er en plante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig fugt i tørre perioder.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og blade. Spiselighed anbefales ikke.

  Ja, planten har en begrænset lyddæmpende effekt på grund af deres tætte vækst og bladstruktur. Dette bidrager til en vis absorption af lydbølger. Det er dog vigtigt at bemærke, at effekten ikke er så stærk som med specifikke lydisolerende materialer.

 • Denne plante kan let beskæres efter blomstringen for at bevare formen. Fjern også regelmæssigt døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Det anbefales at beskære planten om foråret.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base for at undgå svampesygdomme.

  Dianthus deltoides 'Flashing Light' trives bedst i veldrænet pottejord. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke vandmættet. Når man omplanter, anbefales det at tilføje nyt pottejord for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og undgå tung lerjord. Tilføj om nødvendigt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Dianthus deltoides 'Flashing Light' er en haveplante, der trives godt i fuld sol til halvskygge. Sørg for veldrænet jord og undgå vandoversvømmelse. Denne plante kan plantes i bede, stenbede eller som jorddække.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost ved hjælp af muld eller en beskyttende pose. Sørg for, at jorden er godt vandgennemtrængelig for at forhindre rodne. Hvis det er muligt, kan planter i potter flyttes til et beskyttet sted.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og blomstrer bedst i fuld sol. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen.

  Dianthus deltoides 'Flashing Light' har brug for en næringsrig jord for at trives godt. Brug en generel gødning til haveplanter om foråret og gentag dette om sommeren ifølge instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan føre til dårlig vækst og blomstring, så sørg for en afbalanceret ernæring.

  Mulching hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller træflismulch for det bedste resultat. Påfør et lag mulch på ca. 5-7,5 cm rundt om planten, men efterlad en plads omkring stænglerne for at undgå skimmeldannelse.

  Dianthus deltoides 'Flashing Light' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi på cirka 6 til 7. Disse planter foretrækker veldrænet jord og trives bedst i en jord med tilstrækkelig fugtighed, men ikke for våd.

  Til bekæmpelse af skadedyr på havplanter kan naturlige metoder som plantning af ledsagerplanter såsom løg og hvidløg anvendes. Derudover kan insekticid sæbe eller neemolie bruges til at bekæmpe skadedyr som bladlus og larver. Regelmæssig inspektion af planterne kan hjælpe med at opdage og bekæmpe skadedyr tidligt.

 • Beskrivelse

  'Dianthus deltoides 'Flashing Light' er en lavtvoksende staudplante med rigtig grønne, stedsegrønne blade og ildrøde blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne har en iøjnefaldende farve og giver haven et livligt udtryk. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. 'Flashing Light' er et smukt tilføjelse til stenbede, bede og blomsterkasser. Regelmæssig beskæring kan forlænge blomstringsperioden og holde planten sund.'

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.