Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule' er en lavtvoksende, stedsegrøn staude med smalle, grågrønne blade. Planten blomstrer om sommeren med smukke lyserøde blomster, der spreder en dejlig duft. Det er en stærk plante, der trives godt i solen og i veldrænet jord. Ideel til stenbede, bede eller som bunddække. Regelmæssig beskæring efter blomstringen hjælper planten med at forblive sund og giver flere blomster næste sommer.'

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule' er en stedsegrøn plante. Denne plante bevarer sine blade hele året og giver derfor farve i haven, selv om vinteren. Det er et populært valg til haveplanter på grund af dets stedsegrønne egenskaber.

  Planten er hårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod ekstrem frost. Planten kan godt overvintre i vores klima.

  Ja, Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule' er generelt nem at vedligeholde. Denne plante har ikke brug for meget vand og trives godt i fuld sol. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule' har brug for cirka 20-30 cm plads til at vokse og sprede sig. Det er en kompakt plante, der trives godt i bede, stenbede og containere. Sørg for tilstrækkeligt lys og god dræning for optimal vækst.

  Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule' trives bedst i fuld sol, men kan også tåle moderat skygge. I skyggen kan vækst og blomstring dog være mindre frodig. Derfor anbefales det at placere planten så meget som muligt i solen for optimale resultater.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Tjek regelmæssigt, om jorden er fugtig, og giv vand, hvis det er nødvendigt, cirka 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at undgå at lade jorden tørre ud.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, de producerer. Det er et godt valg til en have, der ønsker at bidrage til biodiversiteten og tiltrække bestøvere.

  Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule' har en høj biodiversitetsværdi på grund af blomsterne, der tiltrækker bier og andre bestøvere. Det er en hårdfør plante, der er velegnet til forskellige typer haver. På grund af det mangfoldige besøg, planten tiltrækker, bidrager den til et sundt og varieret have miljø.

  Denne plante blomstrer fra juni til og med august, og blomstringen kan vare op til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en solelskende plante, der trives bedst i direkte sollys. Sørg for, at jorden er godt drænet for at fremme dens vækst.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den dyrkes primært på grund af sine dekorative blomster og duft. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, denne plante har en tæt løvskærm og kan hjælpe med at absorbere lydbølger, hvilket gør den lidt lyddæmpende.

 • For at holde planten sund anbefales det at fjerne visne blomster efter blomstringen. Derudover kan planten beskæres tilbage om foråret for at fremme formen og væksten. Det er vigtigt altid at fjerne døde eller beskadigede grene for at stimulere planten til at producere nye skud.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand planten ved roden for at undgå skimmel.

  Pottemuld med en god dræningstruktur og en let sur pH-værdi er ideel til denne havplante. Sørg for, at pottemulden er rig på næringsstoffer og holder godt på fugtigheden, men ikke bliver for våd. Bland eventuelt lidt organisk materiale i pottemulden for ekstra næring.

  Jorden skal være veldrænet og let sur til neutral. Det er vigtigt, at jorden er frugtbar og holder på tilstrækkeligt med fugt. Det anbefales at give planten regelmæssigt næring og tilstrækkeligt med vand.

  Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule' trives godt på en solrig placering og kan også vokse i halvskygge. Sørg for veldrænet jord med en neutral til kalkholdig pH-værdi. Denne plante er velegnet til bede, stenbede og som jorddække.

  Det anbefales at beskytte planten om vinteren med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne mod frost. Det kan også hjælpe at placere planten på et beskyttet sted mod hård vind. Fjern eventuelle døde eller beskadigede dele om foråret for at holde planten sund.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden. Let beskæring efter blomstringen kan hjælpe planten med at forblive i form.

  Det er vigtigt også at tilføje en generel gødning til haveplanter om foråret for at fremme væksten. Derudover kan der om sommeren bruges en specifik gødning til blomstrende planter for at forlænge blomstringsperioden. Sørg for at fordele gødningen jævnt og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Det anbefales at lægge et lag muld rundt om rødderne på denne plante. Muld hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Vælg et organisk materiale såsom barkflis, blade eller kompost.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet og ikke for våd for at undgå rodrot. At teste jorden regelmæssigt vil hjælpe med at opretholde den rette pH-værdi for en sund vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige metoder som at sprøjte med en opløsning af vand og grøn sæbe eller placere hvidløg eller løg ved siden af planten anvendes. Derudover kan rovdyr som mariehøns bruges til at bekæmpe skadedyr som bladlus. At regelmæssigt kontrollere planten og hurtigt fjerne angrebne dele kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  'Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule' er en lavtvoksende, stedsegrøn staude med smalle, grågrønne blade. Planten blomstrer om sommeren med smukke lyserøde blomster, der spreder en dejlig duft. Det er en stærk plante, der trives godt i solen og i veldrænet jord. Ideel til stenbede, bede eller som bunddække. Regelmæssig beskæring efter blomstringen hjælper planten med at forblive sund og giver flere blomster næste sommer.'

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.