Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' is een prachtige tuinplant met opvallende felrode bloemen. De bloemen hebben een geur die doet denken aan kruidnagel, waardoor ze ook wel bekend staan als kruidnagelbloemen. De plant heeft smal, groen blad en een compacte groeiwijze, waardoor hij ideaal is voor borders of rotstuinen. Hij bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. De Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en opvallende verschijning in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk in de lente en zomer bloeit met prachtige bloemen.

  De Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koudere temperaturen. In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Houd er rekening mee dat de plant zich kan verspreiden, dus zorg voor voldoende afstand tot andere planten. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de groei en bloei verminderen.

  De Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en vermijd dat de plant uitdroogt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die hij produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, de plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan. Dit kan de biodiversiteit in de tuin bevorderen. Daarnaast kan de plant ook schuil- en nestgelegenheid bieden aan kleine dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Het regelmatig water geven is ook belangrijk, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet bedoeld is voor consumptie. Het kan giftig zijn bij inname.

  Ja, Dianthus planten hebben de reputatie geluid te dempen vanwege hun dikke, vlezige bladeren en stengels. Dit maakt ze een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' kan het beste na de bloei licht worden teruggesnoeid om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder eventueel dode of zieke takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig, maar niet drassig is. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel en ziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond om gezonde groei te stimuleren.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Vermijd te vochtige grond om wortelrot te voorkomen.

  De Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' heeft een standplaats met veel zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze plant gedijt het best in een borders of rotstuinen.

  Voor planten die tot de categorie tuinplanten behoren, is het belangrijk om ze te beschermen tegen strenge vorst in de winter. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch, zoals stro of bladeren. Ook kan het helpen om de plant dichter bij het huis te plaatsen of te beschermen met een speciale winterhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar wat meststoffen voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof met de juiste voedingsstoffen en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt toegediend.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Mulch kan worden aangebracht rond de planten, maar niet direct tegen de stengels om verstikking te voorkomen. Het beste is om organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors te gebruiken als mulch.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om problemen met wateroverlast te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, slakken en trips. Het is aan te raden om regelmatig de plant te inspecteren en indien nodig de beestjes handmatig te verwijderen. Ook kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' is een prachtige tuinplant met opvallende felrode bloemen. De bloemen hebben een geur die doet denken aan kruidnagel, waardoor ze ook wel bekend staan als kruidnagelbloemen. De plant heeft smal, groen blad en een compacte groeiwijze, waardoor hij ideaal is voor borders of rotstuinen. Hij bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. De Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en opvallende verschijning in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.