Dianthus petraeus 'Albus Plenus'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus petraeus 'Albus Plenus' is een compacte, groenblijvende plant met grijsgroene bladeren en witte, gevulde bloemen die sterk geurend zijn. Deze plant bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in rotstuinen, borders of in potten op het terras. De bloemen kunnen ook worden gebruikt als snijbloemen voor boeketten. Deze plant vereist een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer andere planten kaal zijn. Deze eigenschap zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs als andere planten in rust zijn.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje stro of bladeren. De plant kan goed overleven in de Nederlandse tuin.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht voor de beste resultaten. Regelmatig water geven tijdens droge periodes zal deze plant gelukkig houden.

  De Dianthus petraeus 'Albus Plenus' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei.

  "Dianthus petraeus 'Albus Plenus'" groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te verzadigen met water. Geef bij voorkeur water in de ochtenduren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Dit zorgt voor bestuiving en helpt bij het behouden van de biodiversiteit in de tuin.

  Dianthus petraeus 'Albus Plenus' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen zijn een voedselbron voor deze insecten en helpen zo om de populatie in stand te houden. Daarnaast kunnen vogels ook profiteren van de zaden die de plant produceert.

  Deze plant bloeit vanaf het late voorjaar tot in de zomermaanden. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Volle zon bevordert de bloei en de groei van de plant. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant "Dianthus petraeus 'Albus Plenus'" is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de decoratieve witte bloemen die het produceert. Het wordt niet aanbevolen om de plant te consumeren.

  Ja, Dianthus planten hebben de potentie om geluiden te absorberen en te dempen dankzij hun dichte groeiwijze en bladeren. Het kan helpen om omgevingsgeluiden op een natuurlijke manier te verminderen in de tuin of op het balkon. Het effect is echter beperkt en hangt af van de specifieke omstandigheden.

 • Dianthus petraeus 'Albus Plenus' moet regelmatig gesnoeid worden om de plant gezond en compact te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei de plant na de bloei terug tot ongeveer 10 cm boven de grond.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed uitdroogt tussen de gietbeurten door. Vermijd echter dat de grond te lang nat blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels en dat er voldoende drainagegaten aanwezig zijn. Regelmatig water geven en bemesten zal de groei en bloei stimuleren.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt goed in een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen sterke wind en te zorgen voor voldoende ruimte om zich te verspreiden. Het is tevens aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten hebben meestal winterbescherming nodig, zoals een mulchlaag van bladeren of stro rond de wortels. Het is ook raadzaam om gevoelige planten te bedekken met een doek of speciale winterbeschermingshoezen. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed is ingebed in de grond en niet blootgesteld wordt aan sterke wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goed doorlatende grond en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant na de bloei om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om jaarlijks te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik deze meststof in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulch helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het wordt aanbevolen om organisch materiaal zoals compost of boomschors te gebruiken. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stelen aan te leggen om rotting te voorkomen.

  De plant houdt van een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is voor optimale groei en bloei.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig inspectie uit te voeren en aangetaste bladeren of planten direct te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt als de plaag te groot wordt.

 • Omschrijving

  De Dianthus petraeus 'Albus Plenus' is een compacte, groenblijvende plant met grijsgroene bladeren en witte, gevulde bloemen die sterk geurend zijn. Deze plant bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in rotstuinen, borders of in potten op het terras. De bloemen kunnen ook worden gebruikt als snijbloemen voor boeketten. Deze plant vereist een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.