Dianthus simulans

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus simulans is een kleine, compacte vaste plant met smalle grijsgroene bladeren en opvallende roze bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft een zonnige standplaats nodig. Dianthus simulans is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders of containers. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een kruidachtige plant die voornamelijk in de lente en zomer bloeit. Het is aan te raden om de plant in de herfst en winter extra bescherming te bieden tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst in te pakken met bijvoorbeeld een fleece doek.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen tussen gietbeurten en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Het kan goed gedijen in volle zon of halfschaduw.

  Dianthus simulans heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om optimaal te groeien. Het is belangrijk om voldoende luchtstroming rondom de planten te behouden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, tuinplanten zoals Dianthus simulans gedijen over het algemeen het beste in de volle zon. Echter, sommige soorten kunnen ook redelijk goed groeien in de schaduw, zolang ze wel nog enige licht krijgen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren en te verplaatsen naar een zonnigere plek indien nodig.

  Dianthus simulans heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Het is voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het zal een mooie toevoeging zijn aan een tuin die deze natuurlijke bestuivers aantrekt.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat het verschillende insecten aantrekt door zijn nectar en pollen. Daarnaast kan het dienen als schuilplaats voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan bijdragen aan een gevarieerde en gezonde leefomgeving voor diverse soorten flora en fauna.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en bloeit gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg wel voor voldoende vochtige en goed doorlatende grond om uitdroging te voorkomen. Deze plant is zeer geschikt voor in de tuin en is bestand tegen de hitte van de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is beter om deze plant niet in uw maaltijden te gebruiken. Het wordt voornamelijk gekweekt als sierplant in tuinen.

  Ja, de plant heeft een bepaalde geluidsdempende werking vanwege de dichte vegetatie en bladeren. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en te verminderen. Het is echter geen volledige geluidsdemper zoals bijvoorbeeld isolatiemateriaal.

 • Deze plant kan na de bloei lichtjes worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel uitgebloeide bloemen weg. Snoei in het voorjaar ook wat takken weg om de plant compacter te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te nat worden. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Dianthus simulans gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te voeden met geschikte meststof voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd zware en vochtige grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt en beschermd wordt tegen harde wind. Daarnaast kan de plant goed groeien in borders, rotstuinen en plantenbakken.

  Om vorstschade te voorkomen, is het aan te raden om deze plant in de winter af te dekken met bladeren, stro of een dikke laag mulch. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen. In strenge winters is het verstandig om de plant tijdelijk naar een beschutte plek te verplaatsen.

  De plant staat het liefst op een zonnige plek in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Snoei uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloei te bevorderen. Voeg in het voorjaar organische meststof toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Een evenwichtige meststof met de juiste verhouding van stikstof, fosfor en kalium zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal aan het begin van het groeiseizoen en eventueel nog een keer halverwege de zomer.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, waaronder Dianthus simulans, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Het kan worden toegepast rond de basis van de plant in een laag van ongeveer 5-10 cm dik. Houd de mulch ongeveer 5-10 cm van de stam van de plant om verstikking te voorkomen.

  Dianthus simulans vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5 voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofinsecten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op luizen, rupsen en slakken kan helpen bij het voorkomen van schade aan de plant. Het is belangrijk om de plant goed te onderhouden en gezond te houden, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Dianthus simulans is een kleine, compacte vaste plant met smalle grijsgroene bladeren en opvallende roze bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft een zonnige standplaats nodig. Dianthus simulans is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders of containers. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.