Dianthus (Plumarius Grp) 'David'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus (Plumarius Grp) 'David' is een compacte en bossige vaste plant met smalle grijsgroene bladeren en vertakte stelen. De bloemen zijn enkelvoudig, groot en gevuld, met een diepe roze kleur en een heerlijke geur. 'David' bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Ideaal voor borders, rotstuinen en als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dianthus (Plumarius Grp) 'David' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn blad verliest. Het is aan te raden om de plant tijdens de winterperiode te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius en kan dus redelijk goed tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen om schade te voorkomen. Planten uit de Tuinplanten categorie zijn over het algemeen goed bestand tegen de Nederlandse winterse omstandigheden.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'David' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft slechts een matige verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Dianthus (Plumarius Grp) 'David' heeft voldoende ruimte nodig om zijn wortels te kunnen verspreiden, dus plant ze minstens 20-30 cm uit elkaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat om de groei niet te belemmeren. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte die hij nodig heeft.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'David' staat het liefst in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor de beste groeiresultaten. In de volle schaduw zal de plant waarschijnlijk niet goed gedijen.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'David' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet drassig. Planten in potten hebben mogelijk vaker water nodig dan planten in de volle grond.

  Ja, de Dianthus (Plumarius Grp) 'David' is een plant die vlinders en bijen aantrekt dankzij de nectar die het produceert. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'David' draagt bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende planten kan het ecosysteem ondersteunen en bijdragen aan de biodiversiteit. Het is belangrijk om naast bloeiende planten ook te zorgen voor geschikte leefomstandigheden voor verschillende soorten insecten en dieren.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'David' bloeit van juni tot augustus en de bloei kan zo'n 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Dianthus (Plumarius Grp) 'David' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is. De plant zal goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, Dianthus (Plumarius Grp) 'David' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de decoratieve bloemen. Eet geen planten uit de tuin tenzij zeker is dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Ja, Dianthus (Plumarius Grp) 'David' heeft de mogelijkheid om geluid te dempen, maar het is niet de belangrijkste eigenschap van deze plant. Andere voordelen zijn onder andere de mooie bloemen en het feit dat het een winterharde tuinplant is.

 • Voor het behouden van een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de Dianthus regelmatig te snoeien. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange stelen terug tot vlak boven de bladeren. Snoei in het voorjaar flink terug om een compacte plant te behouden.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de ochtend om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren. Het regelmatig toevoegen van meststoffen kan helpen bij een gezonde groei.

  De Dianthus (Plumarius Grp) 'David' gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem die niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De tuinplant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Vermijd te natte omstandigheden om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of koud frame worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'David' vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast heeft de plant behoefte aan voldoende zonlicht en goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'David' heeft behoefte aan een bemesting met een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Geef de plant geen teveel stikstofhoudende meststoffen om een te weelderige groei te voorkomen. Het is aan te raden om de plant na de bloei nogmaals licht te bemesten voor een goede groei in het volgende seizoen.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom deze plant te beschermen tegen vorst en uitdroging. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost en breng een laag van 5-7 cm aan. Mulch helpt ook om onkruidgroei te verminderen en de bodemstructuur te verbeteren.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'David' groeit het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,5. Een goed doorlatende bodem is belangrijk voor deze tuinplant. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Controleer regelmatig op bladluizen, trips en spint en verwijder ze handmatig. Houd de plant gezond door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Dianthus (Plumarius Grp) 'David' is een compacte en bossige vaste plant met smalle grijsgroene bladeren en vertakte stelen. De bloemen zijn enkelvoudig, groot en gevuld, met een diepe roze kleur en een heerlijke geur. 'David' bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Ideaal voor borders, rotstuinen en als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.