Diascia anastrepta

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia anastrepta er en flerårig plante, der tilhører skræppeslægten (Scrophulariaceae). Denne plante er kendetegnet ved dens elegante blomster, der vokser i store klaser og varierer i farve fra lyserød til lilla. Diascia anastrepta trives bedst i veldrænet jord og trives godt i solen til halvskygge. Det er et populært valg til blomsterbede og bede på grund af dens lange blomstringsperiode og attraktive udseende. Denne plante kan formeres ved frø eller ved at dele planten om foråret.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn, men mister sine blade om vinteren. Det er en urteagtig plante, der normalt er årlig og blomstrer igen om foråret. Diascia anastrepta er en egnet forårsplante på grund af dens bemærkelsesværdige og farverige blomster.

  Denne type planter er hårdføre til cirka -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte dem godt ved lavere temperaturer. Det er klogt at bringe planterne indendørs eller dække dem til i vinterperioden.

  Ja, Diascia anastrepta er let at vedligeholde. Denne plante kræver lidt pleje og trives godt i haven. Det er en stærk og sund plante, der sjældent giver problemer.

  Planten har brug for cirka 30 til 40 centimeter plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft for at forblive sund. Plant dem cirka 20 til 30 centimeter fra hinanden.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og kan endda trives i delvis skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet, og hold planten regelmæssigt fugtig. Det er et smukt tilføjelse til skyggefulde haver og bede.

  De Diascia anastrepta plante har brug for vand i gennemsnit en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at lade den drukne. I sommerperioden kan det være nødvendigt at give vand oftere på grund af de højere temperaturer.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de klare farver og nektarholdige blomster. Det kan helt sikkert hjælpe med at lokke disse dyr til din have.

  Ja, Diascia anastrepta er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvere. Derudover kan den fungere som skjulested og fødekilde for små dyr. Den bidrager derfor til økosystemet i haven.

  Denne plante blomstrer normalt fra juni til september, i en periode på cirka 4 måneder. I løbet af disse måneder producerer planten smukke blomster i forskellige farver.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme dage. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig.

  Nej, Diascia anastrepta er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bruges ikke som føde. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, bladene og stænglerne af denne plante kan absorbere lydbølger og dermed bidrage til lyddæmpning i haven. Planten kan hjælpe med at formilde lydene og skabe en rolig atmosfære. Det er dog vigtigt at vide, at graden af lyddæmpning kan variere fra plante til plante.

 • Regelmæssig beskæring er vigtig for at holde planten kompakt og busket. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringen og holde planten sund. Beskær efter blomstringen om efteråret for at forberede planten til vinteren.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Vand helst ved rødderne og undgå våde blade for at forhindre sygdomme.

  Foretrækker let fugtig jord med god dræning. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Tilsæt regelmæssigt gødning under vækstperioden for en sund vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i godt drænet jord. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Sørg for en jord med tilstrækkelige næringsstoffer for en sund vækst og blomstring.

  De Diascia anastrepta trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at brede sig og får regelmæssig vanding. Denne haveplante kan trives i grænser, stenbede og potter på terrassen.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod frost om vinteren ved f.eks. at tilføje muld eller blade. Sørg for, at planten ikke står for vådt i kolde perioder, og undgå at vand bliver liggende på bladene. I strenge vintre kan det hjælpe at bruge en rionetkurv eller en speciel beskyttelsespose.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og sollys. Fjern regelmæssigt døde blomster og visne stængler. Gød planten om foråret og sommeren for en sund vækst.

  Til gødskning af denne plante anbefales det at bruge en generel gødning egnet til blomstrende planter. Brug denne gødning om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, der bruges.

  Det anbefales at lægge en mulchlag omkring planten for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Vælg organisk materiale såsom kompost eller træflis. Hold mulchlaget ca. 5 til 10 cm tykt og undgå at placere det direkte op ad plantens stamme.

  Diascia anastrepta trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at sikre, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. En god dræning er afgørende for en sund vækst af denne plante.

  For at bekæmpe englarver og bladlus kan nematoder bruges. Til svampe som meldug kan et biologisk fungicid anvendes. At kontrollere planten regelmæssigt for skadedyr og fjerne angrebne dele hjælper med at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Diascia anastrepta er en flerårig plante, der tilhører skræppeslægten (Scrophulariaceae). Denne plante er kendetegnet ved dens elegante blomster, der vokser i store klaser og varierer i farve fra lyserød til lilla. Diascia anastrepta trives bedst i veldrænet jord og trives godt i solen til halvskygge. Det er et populært valg til blomsterbede og bede på grund af dens lange blomstringsperiode og attraktive udseende. Denne plante kan formeres ved frø eller ved at dele planten om foråret.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.