Diascia 'Ruby Field'

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia 'Ruby Field' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met donkerroze bloemen die lijken op kleine orchideeën. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Diascia 'Ruby Field' heeft regelmatig water nodig en kan worden gebruikt als bodembedekker in borders of hangmanden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die een vrolijke aanvulling kan zijn op je tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Diascia 'Ruby Field' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn blad verliest in de winter.

  "Diascia 'Ruby Field'" is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, de Diascia planten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en bloeien het beste op een zonnige plek. Het snoeien van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Diascia 'Ruby Field' heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht bij de plant kan komen. Houd ook rekening met voldoende voeding en water.

  Ja, Diascia 'Ruby Field' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die gedijt in gedeeltelijke tot volledige schaduw en kan goed worden geplant op plaatsen waar direct zonlicht beperkt is. De plant zal nog steeds bloeien en gezond blijven zonder directe blootstelling aan de zon.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren om te voorkomen dat deze uitdroogt. Let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant Diascia 'Ruby Field' is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het kan een belangrijke voedselbron zijn voor deze insecten in uw tuin. Het planten van deze bloem kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in uw buitenruimte.

  Ja, als tuinplant kan je bijdragen aan biodiversiteit door bloemen aan te trekken waar bestuivers zoals bijen en vlinders op af komen. Dit draagt bij aan de bestuiving van andere planten en zorgt voor een gezonde ecologische balans in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan wel vier maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen felle middagzon en uitdroging.

  Nee, de Diascia 'Ruby Field' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en is niet bedoeld voor consumptie. Het is raadzaam om geen delen van de plant te eten.

  Ja, de Diascia 'Ruby Field' heeft een geluidsdempende werking dankzij de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen en weerkaatsen. Dit kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen. Het is echter niet zo effectief als geluidsisolatie of speciale geluidswerende materialen.

 • Diascia 'Ruby Field' kan in het voorjaar worden teruggesnoeid om de plant compact te houden en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloemknoppen te bevorderen. Snoei dood of beschadigd blad of stengels indien nodig.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de plant te nat staat, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Geef in droge periodes extra water.

  De beste potgrond voor tuinplanten is een mengsel van potgrond, organisch materiaal en zand. Dit zorgt voor een goede drainage en voedingsstoffen voor de plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen.

  De bodem voor deze plant dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn. Het is belangrijk dat de grond neutraal tot licht zuur is. Zorg voor voldoende vochtigheid en vermijd wateroverlast.

  De Diascia 'Ruby Field' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, dus het is aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Het regelmatig controleren van de plant tijdens de winter kan helpen om eventuele schade op tijd te ontdekken en te verhelpen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Voer de plant in het voorjaar en de zomer bij met plantenvoeding.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof in het groeiseizoen. Gebruik bij voorkeur een meststof met een gebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen om een gezonde groei en bloei te stimuleren. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Mulch helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voegt voedingsstoffen toe aan de grond. Het is aanbevolen om in het voorjaar mulch aan te brengen rondom de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten in het algemeen moet idealiter tussen 6 en 7 pH liggen. Dit zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen door de wortels. Eventueel kan kalk worden toegevoegd om de pH-waarde van de bodem te verhogen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook kunnen lauw water met zeep en knoflookspray worden gebruikt als milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  Diascia 'Ruby Field' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met donkerroze bloemen die lijken op kleine orchideeën. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Diascia 'Ruby Field' heeft regelmatig water nodig en kan worden gebruikt als bodembedekker in borders of hangmanden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die een vrolijke aanvulling kan zijn op je tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.