Dicentra eximia

Dicentra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dicentra eximia is een vaste plant die behoort tot de papaverfamilie en wordt ook wel de gebroken hartjesplant genoemd vanwege de hartvormige bloemen. De bloemen zijn meestal roze of wit van kleur en hangen sierlijk aan gebogen stelen. De plant heeft fijn geveerd blad en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende bodems op een plek met halfschaduw. Dicentra eximia bloeit van lente tot zomer en trekt bijen en vlinders aan. Het is een mooie toevoeging aan een schaduwtuin of borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven, zelfs in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur, zelfs als andere planten hun bladeren verliezen.

  Dicentra eximia is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan goed overleven in koude winterse omstandigheden. Het is een goede keuze voor tuinen in gematigde klimaten.

  Dicentra eximia heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw. Regelmatig water geven en eventueel wat meststoffen zorgen voor een gezonde groei van de plant.

  - Dicentra eximia heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om goed te groeien. - Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant. - De plant kan ook goed groeien in een pot of plantenbak.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het liefst staat de plant op een plek met gefilterd of indirect zonlicht. Zorg voor vochtige en goed doorlatende grond voor optimale groei.

  "Dicentra eximia" heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je weer water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en draagt zo bij aan een gezonde en gevarieerde omgeving voor verschillende soorten dieren.

  De plant bloeit meestal van mei tot en met juli en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken lang.

  Deze plant houdt niet van de volle zon en verkiest een plek met halfschaduw tot schaduw. De bladeren kunnen verbranden in de felle zon, dus een beschutte plek is aan te raden. Het is dus beter om de plant niet in de volle zon te plaatsen.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen en dieren. Het is belangrijk om de plant niet te consumeren vanwege mogelijke giftige stoffen. Het wordt aanbevolen om de plant alleen te gebruiken als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en kan dus zorgen voor geluidsdemping in de tuin.

 • Dicentra eximia kan na de bloei worden teruggesnoeid om de plant gezond en compact te houden. Verwijder uitgebloeide bloemstengels en eventueel lelijk geworden blad. Snoei niet te diep, om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef water bij de wortels en vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen.

  Planten van deze soort gedijen het best in humusrijke en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en compost is ideaal voor de groei en bloei van deze plant.

  Deze plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd zware kleigrond. Een lichtzure bodem kan de bloei stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond om de plant gezond te houden. Vermijd direct zonlicht, vooral in warme zomers.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen de kou door mulch of bladeren rond de wortels aan te brengen. Ook kan een beschermende laag van stro of vliesdoek over de plant worden gelegd. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst om de gezondheid en groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een plek met halfschaduw. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststof toe te voegen.

  Tuinplanten zoals Dicentra eximia hebben behoefte aan een voedzame bodem. Gebruik organische meststoffen in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken in de tuin. Het beschermt de wortels tegen vorstschade en zorgt voor een gezonde groei van de planten. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te vullen om de voordelen te behouden.

  Deze plant groeit het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen of het handmatig verwijderen van het ongedierte. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en zo nodig actie te ondernemen om de plant gezond te houden. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het aanplanten van companion plants die ongedierte op afstand houden.

 • Omschrijving

  Dicentra eximia is een vaste plant die behoort tot de papaverfamilie en wordt ook wel de gebroken hartjesplant genoemd vanwege de hartvormige bloemen. De bloemen zijn meestal roze of wit van kleur en hangen sierlijk aan gebogen stelen. De plant heeft fijn geveerd blad en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende bodems op een plek met halfschaduw. Dicentra eximia bloeit van lente tot zomer en trekt bijen en vlinders aan. Het is een mooie toevoeging aan een schaduwtuin of borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.