Dicentra eximia 'Alba'

Dicentra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dicentra eximia 'Alba' is een vaste plant met witte bloemen die lijken op hartjes. Het blad van deze plant is fijn verdeeld en heeft een zilverachtige tint. De 'Alba' variëteit bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders aan. Het is een geschikte plant voor in de schaduwrijke border of onder bomen. Dicentra eximia 'Alba' is gemakkelijk te onderhouden en kan zich langzaam verspreiden door middel van ondergrondse wortelstokken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad sterft meestal af in de winter. Het is een vaste plant die al vroeg in het voorjaar weer uitloopt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden. Bescherm de wortels met mulch om de plant te helpen overleven in koude temperaturen.

  De plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Dicentra eximia 'Alba' heeft zo'n 30 tot 45 cm aan ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende plek vrij te houden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het heeft weinig zonlicht nodig en gedijt goed in vochtige, humusrijke grond. Het is een goede keuze voor schaduwrijke borders of onder bomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die deze insecten aantrekt.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt hij voor variatie in de tuin en biedt schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is daarom een waardevolle plant voor het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van april tot juni en de bloei kan tot 6 weken duren.

  Deze plant kan het beste groeien in de halfschaduw of schaduw en kan verbranden in de volle zon. Het is daarom aan te raden om de plant te planten op een plek waar hij beschermd wordt tegen direct zonlicht. De plant is gevoelig voor uitdroging, dus zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is beter om deze plant niet te eten.

  Ja, sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en stelen. Echter, de geluidsdempende werking van planten is over het algemeen beperkt en hangt af van factoren zoals de grootte van de plant en de dichtheid van het bladerdek. Het effect is voornamelijk merkbaar in combinatie met andere geluidsabsorberende materialen.

 • De plant moet na de bloei teruggesnoeid worden om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen. Verwijder dode of zieke bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant in het najaar om de vorm en grootte te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om te voorkomen dat het blad nat wordt.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Meng eventueel wat compost door de potgrond voor extra voeding.

  Dicentra eximia 'Alba' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale tot zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest voor optimale groei en bloei. Ook groeit de plant het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw en heeft vochtige maar goed doorlatende grond nodig. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en felle zon om optimale groei te garanderen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Om de winter door te komen heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en koude temperaturen. Bedek de grond rondom de plant met mulch zoals bladeren of stro om de wortels te beschermen. Geef de plant voldoende water voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goede resultaten te behalen. Het is belangrijk om een uitgebalanceerde meststof te gebruiken die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en andere schade aan de plant.

  Mulch kan worden toegepast rond de basis van de plant om de grond vochtig te houden en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Het helpt ook onkruidgroei te voorkomen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals compost of bladeren te gebruiken als mulch.

  De ideale zuurgraad voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en rupsen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes aan te trekken in de tuin. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom wateroverlast om schimmelvorming te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dicentra eximia 'Alba' is een vaste plant met witte bloemen die lijken op hartjes. Het blad van deze plant is fijn verdeeld en heeft een zilverachtige tint. De 'Alba' variëteit bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders aan. Het is een geschikte plant voor in de schaduwrijke border of onder bomen. Dicentra eximia 'Alba' is gemakkelijk te onderhouden en kan zich langzaam verspreiden door middel van ondergrondse wortelstokken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.