Dicentra eximia 'Stuart Boothman'

Dicentra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dicentra eximia 'Stuart Boothman' is een prachtige vaste plant die bekend staat om zijn hangende trosjes van roze bloemen. De bloemen lijken op hartjes en verschijnen vanaf het late voorjaar tot in de zomer. De plant heeft fijn geveerd blad en groeit van nature in bosachtige omgevingen. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke tuin of onder bomen en struiken. 'Stuart Boothman' is een populaire cultivar vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die wel elk jaar opnieuw opkomt in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met een laagje bladeren of stro.

  Tuinplanten in het algemeen vereisen regelmatig water geven en bemesting. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en te controleren op plagen of ziekten. Over het algemeen zijn Tuinplanten gemakkelijk in onderhoud, mits de juiste zorg wordt gegeven.

  Dicentra eximia 'Stuart Boothman' heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen verspreiden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Geef de plant de ruimte die hij nodig heeft om tot bloei te komen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs bloeien in gebieden met weinig zonlicht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig water te geven. De plant kan worden gebruikt als bodembedekker of in borders onder bomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit vanwege zijn aantrekkelijke bloemen die bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren en insecten. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan zo bijdragen aan een gezondere en diversere leefomgeving.

  Deze plant bloeit van mei tot juli en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Planten die tot de categorie Tuinplanten behoren, hebben vaak een bloeiperiode van enkele weken tot enkele maanden.

  De plant kan beter in halfschaduw tot schaduw geplaatst worden en kan niet goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende bescherming te bieden tegen de felle zonnestralen. Het liefst groeit de plant op een plek met wat meer beschutting.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de opvallende bloemen en bladeren in de tuin. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant is geluidsdempend door zijn dichte bladeren en stelen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en verminderen. Planten in het algemeen hebben een positief effect op de geluidskwaliteit in de tuin.

 • Je kunt de plant jaarlijks na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot vlak boven de grond. Snoei in het voorjaar ook eventuele uitlopers bij om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat om schimmel te voorkomen.

  Potgrond moet goed doorlatend zijn en een lichtzure tot neutrale pH hebben. Voeg compost toe voor extra voeding en verbetering van de bodemstructuur. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  De plant groeit het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH heeft. Voeg indien nodig compost of meststof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt goed op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te veel direct zonlicht. Bescherm de plant tegen harde wind.

  De plant heeft in de winter wat bescherming nodig tegen kou en vorst. Het is aan te raden om een laag mulch of bladeren rondom de plant aan te brengen om de wortels te beschermen. Ook kan een beschermlaag van jute of vliesdoek over de plant worden gelegd.

  Dicentra eximia 'Stuart Boothman' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei uitgebloeide bloemen en verlept blad regelmatig weg om de plant gezond te houden. Bemest de plant één keer per jaar in het voorjaar voor een goede groei.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met een organische meststof voor vaste planten. Zorg ervoor dat de meststof rijk is aan stikstof voor groene bladeren en bloeiende bloemen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te mulchen om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch helpt ook de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies een organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Een bodemtest kan helpen bij het bepalen van de exacte zuurgraad van de bodem. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te handhaven voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant is gevoelig voor slakken en bladluizen, maar kan worden beschermd door regelmatig te controleren op plagen en zo nodig biologische of chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door een goede bodemkwaliteit en voldoende water en voeding te geven. Snoei dode of zieke delen van de plant regelmatig weg om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Dicentra eximia 'Stuart Boothman' is een prachtige vaste plant die bekend staat om zijn hangende trosjes van roze bloemen. De bloemen lijken op hartjes en verschijnen vanaf het late voorjaar tot in de zomer. De plant heeft fijn geveerd blad en groeit van nature in bosachtige omgevingen. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke tuin of onder bomen en struiken. 'Stuart Boothman' is een populaire cultivar vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.