Dicentra formosa 'Bacchanal'

Dicentra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dicentra formosa 'Bacchanal' is een sierlijke vaste plant met hangende, rode bloemen die lijken op kleine hartjes. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de 'Bacchanal' is fijn en geveerd, wat zorgt voor een mooi contrast met de opvallende bloemen. Deze soort gedijt goed in halfschaduwrijke gebieden en is ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die zorgt voor kleur en charme in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de wintermaanden afsterven en in het voorjaar weer teruggroeien. Het is een vaste plant die terugkomt in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig.

  Dicentra formosa 'Bacchanal' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te groeien. Houd bij het planten rekening met voldoende afstand tot andere planten en objecten in de tuin. Deze plant heeft genoeg ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in zeer schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om de grond vochtig en goed doorlatend te houden voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Dicentra formosa 'Bacchanal' hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te controleren voordat je water geeft, zodat de plant niet te nat staat. Zorg er ook voor dat de plant voldoende afwatering heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Dicentra formosa 'Bacchanal' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten zoals bijen en vlinders aantrekt met de bloemen en zaadjes. Hierdoor draagt het bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin en zorgt het voor een gevarieerde en gezonde leefomgeving. Het creëert een natuurlijke balans in de tuin en ondersteunt de lokale ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant houdt van een plek in de halfschaduw tot schaduw. Ze kan niet goed tegen de volle zon en kan verbranden als ze te veel zonlicht krijgt. Het is daarom belangrijk om haar op een schaduwrijke plek te planten.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn voor mens en dier. Het is belangrijk om deze plant niet in te nemen. Het is een decoratieve plant voor in de tuin.

  De plant Dicentra formosa 'Bacchanal' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral bekend om zijn hangende bloemen in de vorm van hartjes. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk.

 • Deze plant moet na de bloei teruggesnoeid worden tot aan de grond om de gezonde groei van nieuwe bladeren aan te moedigen. Verwijder ook eventueel beschadigde of dode bladeren om de plant gezond te houden. Het snoeien kan het beste in de herfst of het vroege voorjaar plaatsvinden.

  "Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de planten in water blijven staan. Geef vooral tijdens droge periodes regelmatig water. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen."

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht krijgt. Zorg er ook voor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te ontwikkelen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg voor een humusrijke grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Een lichtzure bodem is ideaal voor deze plantensoort.

  Deze plant gedijt het best op een beschutte plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en vermijd te felle zon. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze hebben winterbescherming nodig, zoals mulch of het bedekken met bladeren, om te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In koude klimaten kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een winterhoes.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om oude bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei na de bloei om de vorm en groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en bloeien.

  Mulchen van deze plant is belangrijk om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Door een laag organisch materiaal rond de plant te leggen, beschermt u de wortels tegen kou en warmte. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een gemiddelde zuurgraad. Een pH tussen 5,5 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van tuinplanten. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ook kan regelmatig inspectie van de plant en het verwijderen van aangetast blad helpen bij het voorkomen van plagen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor nuttige insecten en de plant zelf.

 • Omschrijving

  De Dicentra formosa 'Bacchanal' is een sierlijke vaste plant met hangende, rode bloemen die lijken op kleine hartjes. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de 'Bacchanal' is fijn en geveerd, wat zorgt voor een mooi contrast met de opvallende bloemen. Deze soort gedijt goed in halfschaduwrijke gebieden en is ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die zorgt voor kleur en charme in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.