Dicentra formosa 'Langtrees'

Dicentra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dicentra formosa 'Langtrees' is een prachtige vaste plant die bekend staat om zijn fijne, delicate bladeren en hangende trosjes bloemen in een zachte roze tint. De bloemen lijken op kleine harten en bloeien van de lente tot in de vroege zomer. 'Langtrees' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze plant is perfect voor in een border of als bodembedekker in een schaduwrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dicentra formosa 'Langtrees' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn blad verliest. Deze plant valt onder de groep van tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en natte omstandigheden in de winter. Gebruik bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes om de plant te beschermen.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en wat extra voeding in het voorjaar. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Voor deze plant heb je ongeveer 30 cm ruimte nodig in de borders of plantenbakken. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd rekening met de hoogte en spreiding van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Dicentra formosa 'Langtrees' hebben over het algemeen ongeveer 1 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk de grond goed te controleren voordat je water geeft om wateroverlast te voorkomen. Het is beter de plant minder water te geven dan te veel.

  Ja, 'Dicentra formosa 'Langtrees'' trekt vlinders en bijen aan. Het is een geschikte plant om in een tuin te zetten als je deze insecten wilt aantrekken. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn over het algemeen kleurrijk en geurig.

  Ja, Dicentra formosa 'Langtrees' is goed voor biodiversiteit omdat het nectar biedt voor bijen en andere bestuivers. Het trekt ook vlinders aan en zorgt voor een gevarieerde tuin habitat. Het draagt bij aan de diversiteit van planten in de tuin en stimuleert zo een gezonde ecologische balans.

  Deze plant bloeit in de maanden april tot juni en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan beter groeien en bloeien in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Direct zonlicht kan schadelijk zijn voor de plant en kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar het niet direct blootgesteld wordt aan de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan giftig zijn als hij wordt ingenomen. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is veiliger om deze plant enkel voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Nee, de plant Dicentra formosa 'Langtrees' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de stelen tot aan de grond af. Gebruik scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelinfecties te voorkomen.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe aan de potgrond voor extra voeding.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een neutrale tot zure pH-waarde van de bodem. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te verbeteren met compost of organische meststoffen.

  Deze plant groeit het beste in halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor bescherming tegen harde wind en felle zon om de plant gezond te houden. Het is een mooie aanvulling voor een border of bosachtige tuin.

  Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In strenge winters kan een laag mulch ook extra bescherming bieden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Eventueel kan bemesting in het voorjaar nodig zijn om de groei te stimuleren.

  Om de groei en bloei te bevorderen, is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen zoals compost of mestkorrels toe te voegen. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemvorming. Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig water te geven om de voedingsstoffen goed op te kunnen nemen.

  Mulchen is gunstig voor de planten in uw tuin, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het beschermt ook de wortels tegen temperatuurschommelingen en voegt organisch materiaal toe aan de grond. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors, houtsnippers of compost.

  Deze plant groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en licht vochtig blijft. Een te hoge pH-waarde kan de plant belemmeren in de opname van voedingsstoffen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten zoals Dicentra formosa 'Langtrees' kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, zoals roofmijten of nematoden. Ook regelmatig controleren op plagen en handmatig verwijderen kan helpen om het ongedierte onder controle te houden. Chemische bestrijdingsmiddelen worden niet aanbevolen vanwege mogelijke schade aan het milieu en andere nuttige organismen.

 • Omschrijving

  Dicentra formosa 'Langtrees' is een prachtige vaste plant die bekend staat om zijn fijne, delicate bladeren en hangende trosjes bloemen in een zachte roze tint. De bloemen lijken op kleine harten en bloeien van de lente tot in de vroege zomer. 'Langtrees' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze plant is perfect voor in een border of als bodembedekker in een schaduwrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.