Dicentra formosa 'Luxuriant'

Dicentra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dicentra formosa 'Luxuriant' is een vaste plant met sierlijke, hangende trossen van roze bloemen die lijken op hartjes. De plant heeft fijn geveerd blad en groeit in een compacte vorm. 'Luxuriant' staat graag op een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan een schaduwrijke tuin of border en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant kan in de lente worden gesnoeid om de bloei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de winter meestal afsterven. Het is een vaste plant die echter in het voorjaar weer nieuwe bladeren zal vormen.

  'Dicentra formosa 'Luxuriant'' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is een tuinplant die redelijk goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het enige wat belangrijk is, is regelmatig water geven en zorgen voor een goed doorlatende grond. Verder heeft de plant weinig speciale verzorging nodig.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte vrij te houden tussen de planten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het gedijt goed in vochtige, humusrijke grond en kan zelfs goed groeien onder bomen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is meestal voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit door deze bestuivers aan te trekken.

  Dicentra formosa 'Luxuriant' trekt bijen en vlinders aan, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in plantensoorten en kan het andere dieren aantrekken. Het is dus een mooie toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Deze plant staat bekend om zijn hangende trosjes bloemen en fijn geveerd blad.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig blijft. Deze plant bloeit het best op een plek met veel zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is beter om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft een matig effect op het dempen van geluid vanwege de dichte bladeren en stelen. Het is echter geen plant die specifiek wordt gekweekt voor zijn geluidsdempende eigenschappen. Het zou wel kunnen helpen bij het verminderen van wat omgevingsgeluid.

 • De plant kan na de bloei teruggeknipt worden tot de basis om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om jaarlijks te snoeien voor een mooie en volle groei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd water op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De plant houdt van goed doorlatende en humusrijke potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal. Zorg voor een humusrijke bodem en vermijd natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of organische meststoffen toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Voor de winter is het aan te raden de plant te bedekken met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. In strenge winters kunnen extra beschermende materialen zoals vliesdoek of een plastic hoes worden toegevoegd. Het is belangrijk om de plant pas in het voorjaar terug te snoeien om vorstschade te voorkomen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei de plant na de bloei om de vorm en groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan een lichte bemesting in het voorjaar om gezond en bloeiend te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Het is altijd raadzaam om de instructies op de verpakking van de meststof te volgen voor de beste resultaten.

  Het is belangrijk om de bodem rondom deze plant te mulchen. Dit helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulch.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met kalk of zwavel. Goede drainage is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is door regelmatig de bladeren en stelen te controleren op tekenen van schade. Ook kun je natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, inzetten om ongedierte te bestrijden. Ten slotte kun je ook een milieuvriendelijke insecticide gebruiken als de plagen uit de hand lopen.

 • Omschrijving

  Dicentra formosa 'Luxuriant' is een vaste plant met sierlijke, hangende trossen van roze bloemen die lijken op hartjes. De plant heeft fijn geveerd blad en groeit in een compacte vorm. 'Luxuriant' staat graag op een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan een schaduwrijke tuin of border en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant kan in de lente worden gesnoeid om de bloei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.