Dicentra spectabilis 'Alba'

Dicentra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dicentra spectabilis 'Alba', ook bekend als gebroken hartje, is een witte variant van de populaire Dicentra spectabilis. Deze vaste plant heeft unieke hartvormige bloemen die hangen aan gebogen stengels, waardoor ze lijken op gebroken harten. De 'Alba' variant bloeit in het voorjaar en voegt een vleugje romantiek toe aan de tuin met zijn sierlijke bloemen. Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Dicentra spectabilis 'Alba' is een prachtige toevoeging aan de tuin en trekt ook bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dicentra spectabilis 'Alba' is niet groenblijvend. Het blad sterft af in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tevoorschijn. Het is een vaste plant die zichzelf elk jaar opnieuw uitzaait.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen in strenge winters. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bladeren of mulch.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er netjes uit te laten zien.

  Dicentra spectabilis 'Alba' heeft ruimte nodig voor zijn uitgestrekte groei en om zijn sierlijke witte bloemen te tonen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Een goed doorlatende bodem en een plek in halfschaduw tot schaduw zijn ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het is bekend dat deze plant gedijt op een locatie met weinig direct zonlicht. Het is een goede keuze voor schaduwrijke borders of onder bomen.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Dicentra spectabilis 'Alba' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en hommels. De plant draagt ook bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin, wat gunstig is voor het ecosysteem. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in uw tuin.

  'Dicentra spectabilis 'Alba'' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer vier tot zes weken.

  De plant houdt van een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Direct zonlicht kan schadelijk zijn voor de plant. Het beste is om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Nee, over het algemeen zijn de bloemen, bladeren en wortels van deze plant niet eetbaar en kunnen giftig zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te gebruiken in voedselbereiding. Het is belangrijk om de veiligheid van planten voor consumptie altijd te controleren voordat u ze gebruikt.

  Ja, Dicentra spectabilis 'Alba' heeft een geluidsdempende werking en kan dus helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Planten in het algemeen staan bekend om hun capaciteit om geluid te absorberen en te dempen. Dit maakt ze ideaal voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in tuinen en buitenruimtes.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemstengels worden afgeknipt. Verwijder ook eventueel verwelkte bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventuele beschadigde of dode takken weg.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Geef vooral extra water tijdens droge periodes.

  Deze plant groeit goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water, maar laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

  'Dicentra spectabilis 'Alba'" gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH heeft. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd teveel direct zonlicht. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kunt u een mulchlaag aanbrengen rond de plant om hem te beschermen tegen kou. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de uitgebloeide bloemen af om de bloeiperiode te verlengen en verwijder dode bladeren in het najaar om de plant gezond te houden. Plant de Dicentra spectabilis 'Alba' op een beschutte plek in de halfschaduw voor de beste groei.

  Deze plant heeft geen specifieke bemestingsbehoeften en doet het goed in normale tuingrond. Je kunt in het voorjaar organische meststoffen geven om de groei te stimuleren. Overmatige bemesting kan leiden tot zwakke groei en minder bloemen.

  Mulch rond de plant in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook om de wortels koel te houden tijdens warme zomers. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te doen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig inspecteren en handmatig verwijderen van insecten zoals bladluizen en slakken helpen. Daarnaast kan het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of zeepoplossingen effectief zijn. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende water om de plant gezond te houden en ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dicentra spectabilis 'Alba', ook bekend als gebroken hartje, is een witte variant van de populaire Dicentra spectabilis. Deze vaste plant heeft unieke hartvormige bloemen die hangen aan gebogen stengels, waardoor ze lijken op gebroken harten. De 'Alba' variant bloeit in het voorjaar en voegt een vleugje romantiek toe aan de tuin met zijn sierlijke bloemen. Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Dicentra spectabilis 'Alba' is een prachtige toevoeging aan de tuin en trekt ook bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.