Digitalis ferruginea 'Gigantea'

Digitalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Digitalis ferruginea 'Gigantea' is een imposante vingerhoedskruidvariëteit met lange, stevige stengels en grote, opvallende bloemtrossen die uitsteken boven de bladeren. De bloemen zijn buisvormig en hebben een roestbruine kleur die een warme uitstraling geeft aan de tuin. Deze plant kan tot wel 150 cm hoog worden en trekt bijen en vlinders aan met zijn nectarrijke bloemen. Het blad is donkergroen en behoudt zijn kleur gedurende het groeiseizoen. Digitalis ferruginea 'Gigantea' gedijt goed in zon tot halfschaduw en heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Digitalis ferruginea 'Gigantea' is niet groenblijvend en verliest zijn blad tijdens de wintermaanden. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens langdurige vorstperiodes. Het beste is om de plant te mulchen met bladeren of stro.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en de grond goed vochtig te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer een meter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij niet gaat concurreren met andere planten in de tuin. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te controleren en waar nodig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Ja, Tuinplanten zoals Digitalis ferruginea 'Gigantea' gedijen goed in de schaduw. Ze hebben minimaal 3 tot 4 uur indirect zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij nectarrijke bloemen heeft die bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast kunnen kleine dieren schuilplaatsen vinden tussen de bladeren en stengels. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit aan insecten en vogels bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Zorg voor voldoende water om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke tuinplant die goed zal groeien en bloeien in de zon.

  Nee, de plant Digitalis ferruginea 'Gigantea' is niet eetbaar. Het is belangrijk om te weten dat sommige delen van de plant giftig kunnen zijn als ze worden ingenomen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, doordat de bladeren en stelen van deze plant geluidsgolven kunnen absorberen, heeft de plant een geluidsdempend effect in de tuin. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen en de tuin een rustige sfeer te geven.

 • De beste tijd om deze plant te snoeien is na de bloei in de zomer. Verwijder dode bloemstelen om nieuwe groei te stimuleren en de plant gezond te houden. Knip de stelen tot aan de basis van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in overtollig water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd nat worden van het blad om schimmel te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost toe voor extra voeding.

  Digitalis ferruginea 'Gigantea' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en voldoende vocht vast kan houden. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, dus zorg voor een goede afwatering. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan de voet aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant in een beschutte plek te plaatsen of af te dekken met vliesdoek. Het is ook mogelijk om de plant in pot te verplaatsen naar een koude kas of serre.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Knip na de bloei de stengels tot de grond af om nieuwe groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Digitalis ferruginea 'Gigantea' hebben behoefte aan regelmatige bemesting, vooral tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat en volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het helpt vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals compost, bladeren of houtsnippers voor het beste resultaat. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7,5 cm rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt wordt.

  Tuinplanten zoals Digitalis ferruginea 'Gigantea' gedijen het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de grond te testen en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kun je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig inspecteren op plaaginsecten en het verwijderen van aangetaste bladeren. Ook kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en nematoden worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Als laatste redmiddel kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden worden gebruikt, maar dit wordt afgeraden vanwege mogelijke schade aan het ecosysteem.

 • Omschrijving

  De Digitalis ferruginea 'Gigantea' is een imposante vingerhoedskruidvariëteit met lange, stevige stengels en grote, opvallende bloemtrossen die uitsteken boven de bladeren. De bloemen zijn buisvormig en hebben een roestbruine kleur die een warme uitstraling geeft aan de tuin. Deze plant kan tot wel 150 cm hoog worden en trekt bijen en vlinders aan met zijn nectarrijke bloemen. Het blad is donkergroen en behoudt zijn kleur gedurende het groeiseizoen. Digitalis ferruginea 'Gigantea' gedijt goed in zon tot halfschaduw en heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.