Digitalis purpurea 'Alba'

Digitalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Digitalis purpurea 'Alba' is een variant van de gewone vingerhoedskruid met witte bloemen. Deze plant kan wel 1 tot 1,5 meter hoog worden en heeft een rechtopstaande groeiwijze. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien in de zomermaanden. Het blad van Digitalis purpurea 'Alba' is donkergroen en lancetvormig. De plant trekt bijen en vlinders aan en gedijt goed in vochtige, humusrijke grond op een plekje in de halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren gedurende de winter. Het is een meerjarige plant die elk jaar opnieuw bloeit in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om de plant in het najaar terug te snoeien voor de winterperiode.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Zorg voor een goede afwatering om vorstschade te voorkomen.

  Digitalis purpurea 'Alba' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en gedijt goed in vochtige, voedselrijke grond. Ze hebben een voorkeur voor een plek in de halfschaduw en kunnen goed overleven in ons klimaat. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  Digitalis purpurea 'Alba' heeft ongeveer 30-50 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd rekening met de volwassen hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  Ja, de Digitalis purpurea 'Alba' groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt goed in vochtige en beschutte omgevingen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten, maar ook niet te drassig blijft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid en aan te passen indien nodig.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Het kan helpen bij het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Digitalis purpurea 'Alba' trekt bestuivende insecten aan en kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom goed voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek waar veel zonlicht is. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is. In de volle zon kan de plant bloeien en groeien zoals het hoort.

  Nee, de bladeren en bloemen van Digitalis purpurea 'Alba' zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om deze plant niet te eten.

  Nee, de plant Digitalis purpurea 'Alba' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een bloeiende plant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. De plant heeft geen specifieke geluidsisolerende eigenschappen.

 • Je kunt de bloemstengels van deze plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder ook eventuele dode bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar ook eventueel beschadigde of dode takken weg.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat.

  Voor de Tuinplanten categorie is het aanbevolen om een goed doorlatende potgrond te gebruiken voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Een mix van turf, compost en zand is vaak ideaal voor Tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en op een gemiddelde vochtigheidsgraad blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen de winterkou, kun je een laag mulch aanbrengen rond de basis. Ook kun je de plant bedekken met een tuinvlies of doek om te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien is niet nodig, behalve om de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium. Bemest volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch kan nuttig zijn voor deze plant, omdat het de grond vochtig houdt en onkruidgroei onderdrukt. Gebruik organische mulch zoals bladeren of houtsnippers en breng deze aan rond de basis van de plant. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant gezond te houden.

  De plant groeit het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem helpen verbeteren.

  Deze plant is gevoelig voor bladluizen en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of oorwormen worden ingezet. Regelmatige inspectie van de plant en handmatig verwijderen van ongedierte kan ook helpen bij het behouden van een gezonde plant.

 • Omschrijving

  Digitalis purpurea 'Alba' is een variant van de gewone vingerhoedskruid met witte bloemen. Deze plant kan wel 1 tot 1,5 meter hoog worden en heeft een rechtopstaande groeiwijze. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien in de zomermaanden. Het blad van Digitalis purpurea 'Alba' is donkergroen en lancetvormig. De plant trekt bijen en vlinders aan en gedijt goed in vochtige, humusrijke grond op een plekje in de halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.