Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora'

Digitalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' is een prachtige en opvallende plant met klokvormige bloemen in verschillende tinten roze, paars, wit en geel. De bloemen groeien in lange trossen aan stevige stelen en trekken bijen en vlinders aan. De bladeren zijn groot, donkergroen en behaard. Deze plant staat het liefst in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tweejarige plant die bloeit in het tweede jaar en daarna afsterft. Het wordt vaak gebruikt als eenjarige in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een goede mulchlaag of bescherming met vliesdoek in de winter.

  Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' vereist een gematigde tot vochtige bodem en kan het beste worden geplant in halfschaduw tot volle zon. Deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, maar kan wat extra aandacht nodig hebben tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele plagen of ziekten.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 60 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht op elkaar staan om de groei van de plant niet te belemmeren.

  Ja, deze plant groeit het beste in halfschaduw tot schaduwrijke omstandigheden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag. Overmatige blootstelling aan zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Pas op met te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Digitalis purpurea ’Gloxiniiflora’ is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Deze plant trekt verschillende soorten bestuivers aan en kan een waardevolle toevoeging zijn voor de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' is goed voor biodiversiteit, aangezien het de bijen aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast kan de plant ook andere bestuivers aantrekken, zoals hommels en vlinders. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus bijdragen aan de diversiteit aan insecten in de omgeving.

  De "Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora'" bloeit normaal gesproken in de maanden mei tot en met juli en de bloei kan zo'n 3 tot 4 weken duren.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon, mits de grond voldoende vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes. Het is ook aan te raden om de plant te voorzien van een laag mulch om vocht vast te houden.

  Nee, deze plant is giftig en niet eetbaar. Het consumeren van Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is belangrijk om deze plant niet in je tuin te hebben als je kinderen of huisdieren hebt.

  Ja, de plant heeft dicht bladgroen en kan daardoor geluid absorberen en dempen. Het kan helpen om een rustige omgeving te creëren in de tuin.

 • Deze plant kan na de bloei worden teruggesnoeid tot vlak boven de grond om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om in het voorjaar de plant te bemesten en te voorzien van nieuwe grond.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in een te drassige grond staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Voeg eens in de paar maanden wat meststof toe om de groei te stimuleren.

  Voor Tuinplanten in het algemeen is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Het is aan te raden om de grond regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Mulch kan ook helpen bij het vasthouden van vocht en het beschermen van de plant tegen extreme temperaturen.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen door mulch rond de basis aan te brengen. Dit helpt bij het behouden van vocht en beschermt tegen vorstschade. Het is ook raadzaam om de plant te beschermen tegen harde wind en extreme kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige plek. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken voor tuinplanten. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemkwaliteit. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, stro of compost.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een bodem met de juiste zuurgraad zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen verschillende methoden toegepast worden, zoals het verwijderen van aangetaste bladeren, het gebruik van natuurlijke vijanden of het inzetten van chemische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren van de plant op eventueel ongedierte kan problemen voorkomen en zorgen voor een gezonde groei. Ten slotte is het belangrijk om bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen de aanwijzingen op de verpakking goed te volgen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' is een prachtige en opvallende plant met klokvormige bloemen in verschillende tinten roze, paars, wit en geel. De bloemen groeien in lange trossen aan stevige stelen en trekken bijen en vlinders aan. De bladeren zijn groot, donkergroen en behaard. Deze plant staat het liefst in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.