Doronicum orientale 'Magnificum'

Doronicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Doronicum orientale 'Magnificum' is een vaste plant met grote, heldergele bloemen en zilverachtige bladeren. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-70 cm en bloeit in het voorjaar tot in de vroege zomer. Het is een sterke plant die goed gedijt in de zon tot halfschaduw en in vochtige, goed doorlatende grond. De 'Magnificum' is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als snijbloem. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Doronicum orientale 'Magnificum' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. De plant komt goed tot zijn recht in de tuin en kan prima overwinteren in ons klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Een jaarlijkse snoeibeurt na de bloei is voldoende om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende licht, water en voedingsstoffen voor een gezonde groei. Plaats de plant in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwminnende plant die het beste gedijt in lichtzure, vochtige grond. De bloemen bloeien volop, zelfs in schaduwrijke plekken.

  Doronicum orientale 'Magnificum' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, deze plant trekt bijen en vlinders aan door zijn bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een belangrijke voedselbron voor bestuivende insecten. Daarnaast kan de plant zorgen voor een gevarieerde vegetatie en ecologische balans in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig wordt bewaterd. Overmatige hitte kan echter schadelijk zijn, dus zorg voor voldoende vocht en bescherming indien nodig.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en dient niet te worden geconsumeerd. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  De meeste tuinplanten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Als je op zoek bent naar planten die geluid absorberen, kun je beter kiezen voor grote struiken of bomen met dicht bladerdak.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Eventueel kan de plant na de bloei teruggeknipt worden om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten categorie is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Kies een potgrond die rijk is aan organisch materiaal en zorg ervoor dat de plant voldoende vocht kan vasthouden zonder dat de wortels te nat worden. Het gebruik van een mengsel van tuingrond en compost kan ook nuttig zijn voor een goede groei en bloei.

  De Doronicum orientale 'Magnificum' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. De bodem mag neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de bodem voedzaam is en de plant voldoende vocht en voedingsstoffen kan opnemen.

  De plant heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken in de tuin. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant in een beschutte omgeving te plaatsen om deze te beschermen tegen koude wind. Het is ook mogelijk om een speciale winterhoes over de plant te plaatsen voor extra isolatie.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast moet de plant jaarlijks worden bemest in het voorjaar. Snoei dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft behoefte aan een voedingsrijke bodem voor optimale groei. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Overmatige bemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloei.

  Een mulchlaag van organisch materiaal zoals bladeren of boomschors kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze tuinplant. Het is aan te raden om de mulchlaag elk jaar aan te vullen om de plant gezond en goed verzorgd te houden. Let op dat de mulch niet te dicht tegen de stengels van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door middel van kalk of zwavel. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het beste om ongedierte zoals bladluizen en slakken te bestrijden bij tuinplanten is door natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes te stimuleren en regelmatig inspecties uit te voeren. Het besproeien met een milieuvriendelijke zeepoplossing kan ook helpen om ongedierte te bestrijden. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu.

 • Omschrijving

  De Doronicum orientale 'Magnificum' is een vaste plant met grote, heldergele bloemen en zilverachtige bladeren. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-70 cm en bloeit in het voorjaar tot in de vroege zomer. Het is een sterke plant die goed gedijt in de zon tot halfschaduw en in vochtige, goed doorlatende grond. De 'Magnificum' is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als snijbloem. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.