Draba lasiocarpa

Draba

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Draba lasiocarpa, også kendt som den hårede draba, er en lille plantesort, der tilhører korsblomstfamilien. Denne plante har en kompakt vækstform og vokser primært i højder over trægrænsen i bjergområder. Bladene på Draba lasiocarpa er dækket af bløde, hvide hår, hvilket giver en håret udseende. Om foråret producerer planten klynger af små, hvide blomster, der spreder en behagelig duft. Draba lasiocarpa er en vinterhård plante, der trives godt i stenede og sandede miljøer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om vinteren.

  Planten er vinterhårdfør ned til -20 grader Celsius. Dette betyder, at den er modstandsdygtig over for hård frost. Det er en stærk haveplante, der klarer sig godt i kolde temperaturer.

  "Draba lasiocarpa" kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i både fuld sol og halvskygge. Det er en frostbestandig plante, der trives godt i veldrænet jord. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder.

  Planten har brug for lidt plads og kan trives godt i små haver eller potter. Sørg for, at planten har nok plads til at vokse og sprede sig. Tag hensyn til væksthastigheden og den endelige størrelse af planten, når du bestemmer pladsen.

  Denne plante trives bedst i direkte sollys eller halvskygge. For meget skygge kan hæmme plantens vækst og resultere i et mindre sundt udseende. Vælg derfor en placering, hvor planten kan få tilstrækkeligt med sollys til optimal vækst.

  Planten har brug for moderat vand og skal være regelmæssigt vandes for at holde jorden fugtig. Undgå at give for meget vand for at undgå rodrot. Det anbefales at vande ca. 1-2 gange om ugen, afhængigt af miljøet og størrelsen på potten.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. Det er et godt valg til en have, der også gerne vil tiltrække insekter.

  Ja, planten bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier, sommerfugle og andre bestøvere. Den giver mad og skjulesteder til forskellige insekter og små dyr. Den øger variationen i haven og understøtter økosystemet.

  Planten blomstrer normalt i april og maj måned. Blomstringen kan vare op til cirka fire uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det er en stærk og robust plante, der er godt rustet mod sollys.

  Planten "Draba lasiocarpa" er ikke spiselige for menneskelig forbrug. Det anbefales ikke at spise denne plante. Det er vigtigt kun at forbruge kendte spiselige planter fra haven.

  Ja, Haveplanter kan være støjreducerende ved at absorbere og blokere lydvibrationer. Det afhænger dog af de specifikke egenskaber ved planten og miljøet, hvor den vokser. Generelt set kan planter med tætte blade og stængler bedre absorbere lyd end planter med tynde eller hårede blade.

 • Beskæring af denne plante er ikke nødvendig, medmindre der er dele, der er beskadiget. Døde eller beskadigede blade og blomster kan fjernes for at få planten til at se velplejet ud. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere planten og eventuelt støtte dens vækst med en plantestøtte.

  Draba lasiocarpa har brug for moderat vand og skal vandes regelmæssigt i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rodrot. Giv planten vand ved basen for at undgå, at bladene bliver våde.

  Brug en godt drænet pottemuld til denne plante for at forhindre rådne rødder. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj regelmæssigt næringsstoffer for en sund vækst.

  Planten trives bedst i en veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rod råd. Sørg for en let sur til neutral jord pH.

  Denne plante foretrækker en solrig placering med veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodælte. Egnet til stenbede og bede.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod hård frost om vinteren. Dette kan gøres ved f.eks. at tilføje muld omkring planten eller ved midlertidigt at lægge et beskyttende klæde over planten. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod lave temperaturer for at undgå skader.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord. Beskær døde grene om nødvendigt for at fremme plantens sundhed. Regelmæssig vanding er afgørende, især i tørre perioder.

  Det anbefales at give organisk gødning til haveplanter om foråret for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at gødningen fordeles jævnt rundt om planten, og undgå direkte kontakt med bladene for at undgå forbrænding. Overgødning kan være skadelig, så følg altid den anbefalede dosering på emballagen.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt for denne hårdføre plante. Brug organisk materiale som blade, halm eller bark som mulch. Påfør et lag mulch på cirka 5-8 centimeter rundt om plantens base, undgå at lægge det direkte op mod stænglerne.

  Denne plante trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med organisk materiale. For sure eller for basiske jorde kan påvirke plantens vækst og sundhed.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante, kan du træffe forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af insekter og snegle. Du kan også tiltrække naturlige fjender af skadedyr, såsom mariehøns og fugle. Hvis der alligevel opstår en skadedyrsangreb, kan du bruge miljøvenlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller sæbevand.

 • Beskrivelse

  Draba lasiocarpa, også kendt som den hårede draba, er en lille plantesort, der tilhører korsblomstfamilien. Denne plante har en kompakt vækstform og vokser primært i højder over trægrænsen i bjergområder. Bladene på Draba lasiocarpa er dækket af bløde, hvide hår, hvilket giver en håret udseende. Om foråret producerer planten klynger af små, hvide blomster, der spreder en behagelig duft. Draba lasiocarpa er en vinterhård plante, der trives godt i stenede og sandede miljøer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.