Draba rigida

Draba

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Draba rigida, ook bekend als de harde draba, is een laagblijvende, wintergroene plant met kleine bladeren en bloemen. De plant heeft lineaire bladeren en bloeit in het voorjaar met kleine witte bloemen die groeien in dichte trossen. Draba rigida groeit het liefst op rotsachtige grond in bergachtige gebieden en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders vanwege de overvloedige bloei en nectarproductie. De harde draba is een mooie en robuuste plant die een natuurlijke uitstraling geeft aan rotstuinen en alpiene tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor tuinen waar constant groen gewenst is.

  "Draba rigida" is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Deze plant is daardoor geschikt voor tuinen met strenge winters. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in verschillende bodemsoorten en klimaten. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 10 tot 15 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant de tuinplanten op een zonnige plek in goed gedraineerde grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in halfschaduw. In diepe schaduw zal de groei echter beperkter zijn en kan de plant minder goed bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei.

  De plant heeft matig water nodig en moet worden bewaterd wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Dit komt meestal neer op ongeveer één tot twee keer per week water geven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus zorg ervoor dat de grond goed kan drogen tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceert. Het kan helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit. De plant trekt verschillende insecten en bepaalde diersoorten aan en kan daarmee bijdragen aan een gezonde ecologische balans in de tuin. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op de biodiversiteit in de tuin.

  De bloei van deze plant begint in mei en kan duren tot juli. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om voor voldoende water te zorgen, vooral tijdens warme periodes. Onder normale omstandigheden zal de plant goed groeien in de volle zon.

  Het is niet bekend of deze plant eetbaar is. Het kan riskant zijn om planten te eten die niet specifiek als eetbaar zijn gedocumenteerd. Raadpleeg een expert voordat je deze plant consumeert.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege zijn dichtbegroeide bladeren en stengels. Dit zorgt ervoor dat geluiden worden geabsorbeerd en verminderd. Het kan daarom een goede keuze zijn voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, omdat hij van nature compact en laag blijft. Als er dood of beschadigd blad verschijnt, kan dit worden weggeknipt om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder ook eventuele uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels verzadigd raken met water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van vermiculiet of perliet kan de luchtigheid van de potgrond verbeteren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg voor een zonnige locatie om de groei en bloei te stimuleren.

  De plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Deze plant kan goed tegen koude temperaturen en heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig. In strenge winters kan het helpen om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen. Het is belangrijk om de grond goed te laten uitdrogen voordat de vorst begint om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond in de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het aan te raden om na de bloei licht te bemesten met een organische meststof. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en minder bloei. Houd daarom de aanbevolen dosering op de verpakking aan.

  Mulch kan worden gebruikt om de grond rondom deze plant te bedekken. Het helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen. Voeg eventueel organisch materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te optimaliseren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kan regelmatig controleren op insecten zoals luizen, trips en rupsen. Het is ook mogelijk om natuurlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken of roofdieren zoals lieveheersbeestjes in te zetten. Snoei daarnaast regelmatig dode of zieke delen van de plant weg om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  Draba rigida, ook bekend als de harde draba, is een laagblijvende, wintergroene plant met kleine bladeren en bloemen. De plant heeft lineaire bladeren en bloeit in het voorjaar met kleine witte bloemen die groeien in dichte trossen. Draba rigida groeit het liefst op rotsachtige grond in bergachtige gebieden en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders vanwege de overvloedige bloei en nectarproductie. De harde draba is een mooie en robuuste plant die een natuurlijke uitstraling geeft aan rotstuinen en alpiene tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.