Echinops bannaticus 'Blue Globe'

Echinops

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Echinops bannaticus 'Blue Globe' is een prachtige vaste plant met blauwe bloemen die op een ronde bol lijken. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en bloeit in de zomerperiode. Het blad van de plant is grijs-groen van kleur en heeft een decoratief effect in de tuin. 'Echinops bannaticus 'Blue Globe' trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Echinops banaticus 'Blue Globe' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan de tuin zonder al te veel werk.

  Deze plant heeft ongeveer 50-60 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op elkaar te zetten om overmatig vocht vast te houden.

  Tuinplanten zoals Echinops bannaticus 'Blue Globe' groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant beperkt zijn en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn nectarrijke bloemen. Dit zorgt voor een levendige en biodiverse tuin. Het planten van deze bloemen kan helpen bij het ondersteunen van de insectenpopulatie.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kan hij dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan dus bijdragen aan een gezonde en gevarieerde natuurlijke omgeving.

  Deze plant bloeit meestal van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet verbrandt door geleidelijk te wennen aan de volle zon.

  Nee, de plant "Echinops bannaticus 'Blue Globe'" is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het is beter om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Sommige tuinexperts geloven dat de stekelige bladeren van de plant enigszins geluid kunnen absorberen, wat een dempend effect kan hebben. Over het algemeen staan planten echter niet bekend om hun vermogen om geluid te dempen.

 • De plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden tot ongeveer 20 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant in een plas water komt te staan.

  Gebruik bij het planten van deze tuinplant potgrond met een goede drainage, zoals universele potgrond gemengd met wat zand. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Voeg indien nodig wat compost toe om de grond te verbeteren en voedingsstoffen te leveren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Daarnaast heeft de plant baat bij een pH-waarde van neutraal tot licht alkalisch.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Geschikt voor zowel borders als wilde tuinen.

  Zorg ervoor dat de plant goed is ingeworteld voordat de winter begint. Bedek de plant met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Bescherm de plant tegen harde wind en sneeuw door een beschermende barrière te creëren.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten kunnen in het voorjaar en de zomer worden bemest met een speciale meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid meststof niet te overschrijden om schade aan de plant te voorkomen. Bemest de planten eens per maand tijdens de groeiperiode voor optimale bloei.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag organisch mulchmateriaal rond de plant aan te brengen. Mulch helpt vocht vast te houden, de bodem te beschermen tegen temperatuurschommelingen en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in neutrale tot licht alkalische bodems met een pH tussen 6,5 en 8. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig kalk toe te voegen om de optimale omgeving voor de plant te behouden. Een te zure bodem kan problemen veroorzaken zoals voedingsstoffenblokkades en slechte groei.

  Bescherm de plant tegen ongedierte door regelmatig inspectie uit te voeren en indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen toe te passen. Zorg voor een goede luchtcirculatie en verwijder regelmatig dode bladeren en ander organisch afval om plagen te voorkomen. Overweeg ook om nuttige insecten aan te trekken die schadelijke insecten op natuurlijke wijze bestrijden.

 • Omschrijving

  De Echinops bannaticus 'Blue Globe' is een prachtige vaste plant met blauwe bloemen die op een ronde bol lijken. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en bloeit in de zomerperiode. Het blad van de plant is grijs-groen van kleur en heeft een decoratief effect in de tuin. 'Echinops bannaticus 'Blue Globe' trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.