Egeria densa

Overig water-/moerasplant

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Egeria densa, ook wel bekend als Braziliaans Elodea, is een onderwaterplant die vaak in aquaria wordt gehouden vanwege zijn snelle groei en zuurstofproducerende eigenschappen. Het heeft langwerpig groen blad en groeit in dichte clusters, waardoor het een goede schuilplaats biedt voor vissen en andere waterdieren. Egeria densa heeft veel licht en voedingsstoffen nodig om te gedijen en kan zich snel vermeerderen als aan deze eisen wordt voldaan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om te voorkomen dat het te groot wordt en andere planten overwoekert. Egeria densa kan ook helpen bij het verbeteren van de waterkwaliteit door overtollige voedingsstoffen uit het water op te nemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Egeria densa is een groenblijvende plant. Deze tuinplant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan de plant eventueel worden binnengehaald in een vorstvrije ruimte.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Het is een sterke en snelgroeiende waterplant die goed gedijt in diverse wateromstandigheden. Het enige wat nodig is, is regelmatig snoeien om overmatige groei te beheersen.

  Voor deze plant is het aan te raden om voldoende ruimte te bieden, aangezien het een snelgroeiende waterplant is die zich uitbreidt. Het is belangrijk om te zorgen voor een vijver of waterreservoir waarin de wortels zich kunnen verspreiden. Houd bij het planten rekening met de groeipotentie van de plant en geef het voldoende ruimte om te kunnen groeien.

  Deze plant groeit het best in een goed verlichte omgeving, maar kan ook groeien in de schaduw. Zorg ervoor dat er nog steeds voldoende licht is voor de plant om te gedijen. Te veel schaduw kan de groei van de plant belemmeren.

  Egeria densa heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Over het algemeen heeft deze plant ongeveer één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, deze plant is inderdaad vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceert. Dit maakt haar een welkome toevoeging aan de tuin om deze insecten aan te trekken.

  Ja, Egeria densa is goed voor biodiversiteit omdat het een belangrijke bron van voedsel en schuilplaatsen biedt voor verschillende waterorganismen. Het zorgt ook voor zuurstofproductie en verbetert de waterkwaliteit in meren, vijvers en sloten.

  Egeria densa bloeit van april tot en met augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  "Nee, de plant is niet eetbaar en wordt meestal niet gebruikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt als aquariumplant vanwege zijn mooie groene bladeren en snelle groei."

  Ja, de plant Egeria densa is geluidsdempend. Het helpt bij het absorberen van geluidsgolven en kan helpen bij het verminderen van achtergrondgeluid in een tuin of buitenruimte. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen omgeving.

 • Om de plant gezond en in vorm te houden, is regelmatig snoeien noodzakelijk. Snoei dode of beschadigde delen van de plant af en verwijder ook eventuele wildgroei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Deze plant heeft veel water nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd hard water.

  De plant gedijt het beste in vochtige potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en regelmatig vochtig wordt gehouden. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten voor een gezonde groei van de plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en voedselrijk zijn voor een gezonde groei. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 voor optimale groeiomstandigheden. Pas op voor te zure of te natte bodems, dit kan de plant negatief beïnvloeden.

  Egeria densa gedijt goed in een zonnige tot licht beschaduwde standplaats met helder water. Zorg voor een waterdiepte van minimaal 30 cm en vermijd sterke stroming. De plant kan zowel in de vijver als in een watercontainer worden geplaatst.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je een afdekking van stro of bladeren aanbrengen rond de wortels. Daarnaast kan je de plant verplanten naar een beschutte locatie of deze in een vorstvrije serre plaatsen. Het is ook mogelijk om een drijvend net over de waterplant te plaatsen om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in vochtige grond. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en andere plantenresten te verwijderen om verstikking te voorkomen. Snoei indien nodig om de groei onder controle te houden.

  Voor deze plant is het aan te raden om regelmatig te bemesten met een speciale waterplantenmeststof. Zo blijft de plant gezond en kan hij optimaal groeien. Zorg ervoor dat de meststof niet in direct contact komt met de bladeren om verbranding te voorkomen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de wortels van planten wordt geplaatst om vocht vast te houden, onkruidgroei tegen te gaan en de bodemtemperatuur te reguleren. Bij het mulchen van tuinplanten wordt meestal gebruik gemaakt van compost, bladeren, stro, houtsnippers of grasresten. Het helpt de planten gezond te houden en zorgt voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals Egeria densa gedijen het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Lorem ipsum dolor sit amet.

  De plant is gevoelig voor bladluizen en waterslakken. Deze kunnen bestreden worden door de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig te behandelen met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden en regelmatig te bemesten om zo de weerstand tegen ongedierte te verhogen.

 • Omschrijving

  Egeria densa, ook wel bekend als Braziliaans Elodea, is een onderwaterplant die vaak in aquaria wordt gehouden vanwege zijn snelle groei en zuurstofproducerende eigenschappen. Het heeft langwerpig groen blad en groeit in dichte clusters, waardoor het een goede schuilplaats biedt voor vissen en andere waterdieren. Egeria densa heeft veel licht en voedingsstoffen nodig om te gedijen en kan zich snel vermeerderen als aan deze eisen wordt voldaan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om te voorkomen dat het te groot wordt en andere planten overwoekert. Egeria densa kan ook helpen bij het verbeteren van de waterkwaliteit door overtollige voedingsstoffen uit het water op te nemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.