Epimedium grandiflorum 'Lilafee'

Epimedium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Epimedium grandiflorum 'Lilafee' is een vaste plant die behoort tot de familie Berberidaceae. Het is een laagblijvende plant met hartvormig blad en delicate, lila-paarse bloemen in het voorjaar. 'Lilafee' staat bekend om zijn mooie bloemen die lijken op elfenhoedjes en voegen een subtiele charme toe aan de tuin. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en is ideaal voor onder bomen en struiken. Epimedium grandiflorum 'Lilafee' is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en een aanwinst is voor elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Epimedium grandiflorum 'Lilafee' is geen groenblijvende plant. Het blad van deze plant sterft af in de winter en komt in het voorjaar weer terug. Het is een vaste plant die in de categorie tuinplanten valt.

  De plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een winterharde tuinplant.

  Ja, de Epimedium grandiflorum 'Lilafee' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Zolang de plant voldoende water en af en toe mest krijgt, zal hij gezond blijven groeien.

  Deze plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om lucht en licht door te laten. Epimedium grandiflorum 'Lilafee' kan zich verspreiden dus houd hier rekening mee bij het planten.

  De Epimedium grandiflorum 'Lilafee' gedijt het beste in de schaduwrijke delen van de tuin. Het is een plant die goed kan groeien op plekken met weinig direct zonlicht. Met voldoende schaduw zal deze plant goed gedijen.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten helpen aantrekken en bevorderen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt. Daarnaast biedt het schuilplaatsen voor kleine dieren. Het helpt de biodiversiteit in de tuin te verhogen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft bij blootstelling aan de zon. Deze plant gedijt goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw.

  Nee, de plant Epimedium grandiflorum 'Lilafee' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien het als sierplant wordt beschouwd en niet geschikt is voor consumptie. Het is het beste om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft een dichte bodembedekkende groeiwijze waardoor geluid enigszins gedempt kan worden. Als de plant in grotere aantallen wordt geplant, kan het geluid nog verder worden verminderd. Daarnaast absorberen planten geluidsgolven en dragen dus bij aan een rustige omgeving.

 • Epimedium grandiflorum 'Lilafee' moet in het voorjaar worden teruggesnoeid tot net boven de grond. Verwijder dode en beschadigde bladeren om de groei te bevorderen. Het regelmatig snoeien houdt de plant gezond en zorgt voor een compacte groeiwijze.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  De bodemkwaliteit moet vochtig en goed doorlatend zijn om een gezonde groei te bevorderen. Het verkiest een humusrijke bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de bodem goed te beluchten.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  In de winter heeft deze plant wat extra bescherming nodig in de vorm van mulch of bladeren rond de wortels. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst met een laagje stro of vliesdoek.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodem. Verwijder dode bladeren in het voorjaar en geef de plant wat extra voeding in het groeiseizoen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op ongedierte en ziekten.

  De plant heeft behoefte aan een lichte bemesting in het voorjaar, bijvoorbeeld met organische meststoffen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen. Gebruik speciale meststoffen voor bloeiende planten voor een gezonde groei en bloei.

  Het toevoegen van mulch rondom de plant kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei. Het is aan te raden om organische mulch te gebruiken, zoals boomschors of bladeren. Breng een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels ligt.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 7,5 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH aan te passen met compost of kalk. Een juiste zuurgraad draagt bij aan de gezondheid en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Epimedium grandiflorum 'Lilafee', kan men gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan regelmatig controleren op ongedierte en handmatig verwijderen ook helpen bij het bestrijden van plagen. Tot slot kan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals natuurlijke oliën, een effectieve oplossing zijn.

 • Omschrijving

  Epimedium grandiflorum 'Lilafee' is een vaste plant die behoort tot de familie Berberidaceae. Het is een laagblijvende plant met hartvormig blad en delicate, lila-paarse bloemen in het voorjaar. 'Lilafee' staat bekend om zijn mooie bloemen die lijken op elfenhoedjes en voegen een subtiele charme toe aan de tuin. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en is ideaal voor onder bomen en struiken. Epimedium grandiflorum 'Lilafee' is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en een aanwinst is voor elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.