Epimedium perralchicum

Epimedium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Epimedium perralchicum, også kendt som alferblomst, er en winterhard flerårig plante, der er kendt for sine dekorative blade og blomster. Planten har hjerteformede blade, der får smukke efterårsfarver om efteråret. Om foråret producerer Epimedium perralchicum delikate blomster i forskellige nuancer af rosa, lilla og hvid. Det er en nem plante at vedligeholde, der trives godt i skyggefulde områder af haven. Denne plante er populær for sit yndefulde udseende og er en berigelse for enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Plantens blade visner om vinteren. Det er en løvfældende plante.

  Epimedium perralchicum er vinterhårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Denne plante tilhører kategorien haveplanter og kan derfor fint overleve de kolde vintre.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Så længe jorden er godt drænet, og planten får tilstrækkelig skygge, vil den trives godt. Det anbefales at beskære planten lejlighedsvis for at holde den sund.

  Epimedium perralchicum har brug for cirka 30-40 cm plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Det anbefales at lade tilstrækkelig plads mellem planterne for at fremme luftcirkulationen og forhindre sygdomme. Disse planter har en tendens til at brede sig, så det er vigtigt at kontrollere dem regelmæssigt og beskære dem for at forhindre overdreven vækst.

  Ja, denne plante vokser godt i de skyggefulde områder af haven. Den trives godt under træer og buske, hvor der er lidt sollys. Den vil trives godt i fugtig, veldrænet jord.

  Epimedium perralchicum har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke drænet. Det anbefales at vande om morgenen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er et attraktivt valg til haveplanter på grund af den biodiversitet, det kan tiltrække.

  Ja, planten Epimedium perralchicum bidrager til biodiversiteten i haven, da det tiltrækker insekter med dets blomster og blade. Det giver føde og skjulesteder til forskellige typer dyr. Det er godt for den økologiske balance i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne april og maj, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige til halvskygge-omgivelser. Sørg for tilstrækkeligt med vand og god dræning for at hjælpe planten med at trives.

  Nej, Epimedium perralchicum er ikke spiselig. Den dyrkes primært på grund af sine dekorative blade og blomster i haven. Spiselighed anbefales ikke.

  Ja, bladene på denne plante kan absorbere lyd og dermed have en dæmpende effekt. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj, især i en haveindstilling. Det er dog ikke så effektivt som f.eks. en støjdæmpende mur eller specifik lydisolering.

 • Epimedium perralchicum skal beskæres om foråret for at holde planten sund og fremme væksten. Fjern gamle blade og blomsterstængler lige over jorden med en beskæresaks. Sørg for, at planten kan trække vejret godt og har tilstrækkelig plads til at vokse.

  Epimedium perralchicum nyder godt af regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå overvanding for at undgå rodskade. Det er bedst at vande om morgenen eller om aftenen for at minimalisere fordampning.

  Denne plante trives godt i en veldrænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da rødderne kan begynde at rådne. Brug en potte med drænhuller for at undgå vandstagnation.

  Epimedium perralchicum trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodhalsråd.

  Denne plante trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Sørg for en humusrig og veldrænet jord. Beskyt planten mod skarp eftermiddagssol.

  Det anbefales at dække planten med halm eller blade om vinteren for at beskytte rødderne mod frost. Sørg også for, at planten har tilstrækkeligt med fugt i slutningen af sæsonen for at undgå udtørring. Beskær kun planten om foråret for at undgå frostskader.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern døde blade og blomster for at holde planten sund. Giv planten organiske gødninger om foråret for god vækst.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord og har kun brug for lejlighedsvis gødning. Brug en organisk gødning om foråret for at holde planten sund og blomstrende. Vær opmærksom på ikke at give for meget gødning for at undgå overgødning.

  Brugen af muld hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt ved denne havplante. Det forbedrer også jordstrukturen og giver næring til planten. Muld kan bestå af organisk materiale som blade, træflis eller kompost.

  Denne plante trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med fx tørv eller kalk. En god pH-værdi sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere bladene og stænglerne for tegn på insektplager. Brugen af naturlige fjender som marihøns kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Om nødvendigt kan også miljøvenlige bekæmpelsesmidler anvendes.

 • Beskrivelse

  Epimedium perralchicum, også kendt som alferblomst, er en winterhard flerårig plante, der er kendt for sine dekorative blade og blomster. Planten har hjerteformede blade, der får smukke efterårsfarver om efteråret. Om foråret producerer Epimedium perralchicum delikate blomster i forskellige nuancer af rosa, lilla og hvid. Det er en nem plante at vedligeholde, der trives godt i skyggefulde områder af haven. Denne plante er populær for sit yndefulde udseende og er en berigelse for enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.