Epimedium x youngianum

Epimedium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Epimedium x youngianum er en lavtvoksende, stedsegrøn flerårig plante med hjerteformede blade og elegante blomster i forskellige farver som hvid, lyserød og gul. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker bier og sommerfugle. Epimedium x youngianum trives godt i halvskygge på fugtig, veldrænet jord. Det er en let at vedligeholde plante, som er velegnet til stenbede, bede og som jorddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Den mister sit løv om vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Epimedium x youngianum er en populær haveplante på grund af dens vinterhårdføre egenskaber.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den kræver lidt pleje og trives godt i de fleste haver og på de fleste placeringer. Regelmæssig beskæring kan fremme væksten.

  Epimedium x youngianum har brug for cirka 30 til 40 centimeters bredde og højde. Når du planter den, skal du tage højde for plantens vækst og give tilstrækkelig plads til luftcirkulation og sollys. Denne plante trives godt i bede, stenbede eller under træer.

  Ja, Epimedium x youngianum trives godt i skyggen. Disse planter trives godt på fugtig og veldrænet jord og kan godt vokse under træer og buske, hvor de beskyttes mod direkte sollys. Det er vigtigt at jorden regelmæssigt bliver fugtet for at fremme væksten.

  Haveplanter har generelt brug for vand en til to gange om ugen om sommeren afhængigt af vejrforholdene og jorden. Om vinteren har planten mindre brug for vand, cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt imellem vandingerne.

  Ja, planten "Epimedium x youngianum" tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter med sine blomster. Planter, der tiltrækker sommerfugle og bier, hjælper med bestøvningen og fremmer biodiversiteten i haven.

  Ja, Epimedium x youngianum er godt for biodiversitet, fordi den har blomster, der tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover tilbyder den ly og føde til forskellige insekter. Den bidrager til mangfoldigheden af planter i haven, hvilket er vigtigt for økosystemet.

  Planten blomstrer normalt i april og maj månederne og kan blomstre i 4-6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol, men trives også godt i skyggen. Det er en stærk og robust haveplante, der trives på forskellige placeringer. Det er vigtigt at holde planten tilstrækkeligt fugtig, især i varmt vejr.

  Nej, planten Epimedium x youngianum er ikke spiselig. Det er bedst at undgå at indtage denne plante, da den kan indeholde giftige stoffer. Den dyrkes primært som en dekorativ haveplante.

  "Epimedium x youngianum" har ikke lyddæmpende egenskaber. Denne plante er kendt for sine dekorative blade og blomster, men vil ikke absorbere nogen betydelig lyd i en haveomgivelse.

 • Det er bedst at beskære planten om foråret, før den nye vækst begynder. Fjern gamle og beskadigede blade for at holde planten sund og fremme blomstringen. Klip stænglerne af lige over jorden.

  Vand planten regelmæssigt, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er bedst at give vand om morgenen eller aftenen for at minimere fordampning.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke at lade den blive mættet. Omplant planten hvert par år for at forny jorden og stimulere væksten.

  Epimedium x youngianum trives bedst i veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Det anbefales at holde jorden let sur til neutral. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandmættede forhold.

  Denne plante trives bedst på en placering med halvskygge til skygge. Sørg for fugtig, veldrænet jord og undgå direkte sollys. Epimedium x youngianum kan plantes godt under træer og buske.

  Om vinteren har planten brug for ekstra beskyttelse mod frost, såsom et lag muld eller blade omkring basen. Sørg for, at jorden er godt drænet, og at fugt ikke står stille. Undgå brug af materialer af kunststof eller plast, der kan kvæle planten.

  Planten skal holdes fugtige, især under tørre perioder. Beskær døde blade om foråret for at fremme ny vækst. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringen.

  Haveplanter som Epimedium x youngianum kræver lidt gødning og bør bedst gødes om foråret med en langsomt virkende gødning. Overgødning kan føre til for stærk vækst og mindre blomstring.

  At anvende mulch er gavnligt for denne plante, da det hjælper med at holde på fugtigheden og holde rødderne varme. Brug organisk materiale som kompost eller blade til at lægge et beskyttende lag over jorden. Undgå at lægge mulch direkte op ad plantens stilke for at undgå råd.

  Epimedium x youngianum trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den for en sund vækst af planten.

  For at holde skadedyr væk er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for eventuelle skades- og skadedyr. Det anbefales at tage forebyggende foranstaltninger, såsom brugen af naturlige fjender eller sprøjtning med et biologisk bekæmpelsesmiddel. Sørg desuden for, at planten er i god sundhed, så den er mindre modtagelig for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Epimedium x youngianum er en lavtvoksende, stedsegrøn flerårig plante med hjerteformede blade og elegante blomster i forskellige farver som hvid, lyserød og gul. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker bier og sommerfugle. Epimedium x youngianum trives godt i halvskygge på fugtig, veldrænet jord. Det er en let at vedligeholde plante, som er velegnet til stenbede, bede og som jorddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.