Eremurus himalaicus

Eremurus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Eremurus himalaicus, også kendt som Himalaya ørkenlys, er en imponerende blomstrende plante, der stammer fra Centralasien og Himalaya-regionen. Planten producerer lange, slanke stilke, der kan vokse op til 2 meter høje og er dækket med små blomster i nuancer af gul, orange eller lyserød. Blomsterne danner tætte, kegleformede blomsterklaser, der har et spektakulært udseende i haven. Eremurus himalaicus trives godt i veldrænet jord og fuld sol og blomstrer fra slutningen af foråret til starten af sommeren. Det er et iøjnefaldende og eksotisk tilføjelse til enhver have, der helt sikkert vil tiltrække opmærksomhed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Eremurus himalaicus er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante visner om efteråret og kommer først frem igen om foråret.

  Planten er vinterhårde til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod fugt om vinteren. Det anbefales at mulche planten med blade eller kompost.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Så længe jorden har god dræning og den får tilstrækkeligt med sollys, vil den trives fint i haven. Det er en stærk og robust plante, der sjældent vil give problemer.

  Planten har brug for plads til at kunne udvikle sig ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter, så rødderne har nok plads. Tag højde for plantens højde og spredning, når du bestemmer planteaflstanden.

  Nej, Eremurus himalaicus trives bedst i fuld sol. Det er en plante, der har brug for masser af sollys for at trives. I skyggen kan væksten blive hæmmet, og planten vil producere færre blomster.

  Planten har brug for vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden kan tørre godt mellem vanding. I vintermånederne skal planten have mindre vand.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare farver og søde nektar, de producerer. Dette gør det til et tiltalende tilføjelse til enhver have, der ønsker at tiltrække disse nyttige bestøvere. Indfødt til Asien, især Himalaya-regionen.

  Ja, planter der trives godt i haven kan bidrage positivt til biodiversiteten. Ved at tilbyde mad og skjulesteder for insekter og små dyr kan havens planter forbedre diversiteten i økosystemet. Det er vigtigt at vælge indfødte planter, der passer til den lokale omgivelse og klima.

  Planten blomstrer i juni og juli og blomstringen kan vare op til 4 uger.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for det bedste resultat.

  Nej, planten er ikke spiselig for mennesker. Det anbefales at undgå at indtage planten, da det kan medføre problemer for helbredet. Det er bedre at vælge andre spiselige planter til forbrug.

  Ja, mange haveplanter har en lyddæmpende effekt på grund af deres blade og stængler, der absorberer og reflekterer lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere støj i omgivelserne.

 • Skær blomsterstænglerne af denne plante af efter blomstring for at give planten et pænere udseende. Fjern også regelmæssigt døde blade for at holde planten sund. Beskær planten sent på efteråret eller tidligt på foråret.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå rodæt. Undgå dog at jorden bliver for fugtig, da det kan skade planten.

  Brug en godt drænet plantesubstrat til disse haveplanter. Sørg for, at jorden er rig på næringsstoffer, og at potten har en god dræning. Giv planten regelmæssigt vand og gødning for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet med en let sur til neutral pH. Overdreven fugtig jord kan føre til rådne rødder, så sørg for god dræning. Tilsæt eventuelt organisk materiale til jorden for ekstra næring.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård vind for at undgå beskadigelse. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodssvamp.

  For at beskytte planten om vinteren anbefales det at påføre et tykt lag muld omkring plantens base. Derudover kan planten dækkes med halm eller blade for at beskytte den mod frost. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Derudover er det vigtigt at gøde planten regelmæssigt med organisk gødning. Endelig anbefales det at beskære planten om foråret for at stimulere væksten.

  Vi anbefaler at tilføje organisk gødning til haveplanter om foråret, såsom kompost eller tørret gødning. Gødning med et højere fosforindhold kan fremme blomstringen. Det er vigtigt at bruge den rigtige mængde gødning i henhold til anvisningerne på emballagen.

  Mulching med organisk materiale som kompost eller træflis hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Dette giver planten bedre vækst og blomstring. Sørg for, at muldlaget ikke kommer i kontakt med plantens stængler for at undgå skimmeldannelse.

  Planten trives bedst i neutral til let alkalisk jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. En veldrænet jord er vigtig for plantens sunde vækst. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr hos haveplanter som Eremurus himalaicus, kan der anvendes naturlige fjender som marihøner og løftevinger. Derudover kan plantekogler eller -ekstrakter også bruges til at skræmme skadeinsekter væk. At regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skadedyr og fjerne angrebne dele kan også hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Eremurus himalaicus, også kendt som Himalaya ørkenlys, er en imponerende blomstrende plante, der stammer fra Centralasien og Himalaya-regionen. Planten producerer lange, slanke stilke, der kan vokse op til 2 meter høje og er dækket med små blomster i nuancer af gul, orange eller lyserød. Blomsterne danner tætte, kegleformede blomsterklaser, der har et spektakulært udseende i haven. Eremurus himalaicus trives godt i veldrænet jord og fuld sol og blomstrer fra slutningen af foråret til starten af sommeren. Det er et iøjnefaldende og eksotisk tilføjelse til enhver have, der helt sikkert vil tiltrække opmærksomhed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.