Erigeron aureus

Erigeron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erigeron aureus, ook wel bekend als de gouden aster, is een inheemse vaste plant met stralende gele bloemen en smalle groene bladeren. De plant groeit in volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het bloeiseizoen van Erigeron aureus loopt van mei tot juni en trekt vlinders en bijen aan. De gouden aster is een mooie toevoeging aan tuinen en bloembedden en kan ook goed gedijen in rotstuinen. De plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden en heeft minimale verzorging nodig om te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een tuinplant die in de lente weer nieuwe bladeren zal krijgen.

  Erigeron aureus is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius in de winter. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen, maar extra voorzorgsmaatregelen zijn aan te raden bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Hij gedijt goed in de meeste grondsoorten en is bestand tegen droogte. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei van de plant.

  Erigeron aureus heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze elkaar niet belemmeren in hun groei. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte die ze nodig hebben.

  Erigeron aureus groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het kan wel wat schaduw verdragen, maar zal minder goed groeien en bloeien in volledige schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Erigeron aureus hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor in de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het draagt bij aan de bestuiving en creëert een gezonde leefomgeving voor verschillende insecten. Het zorgt dus voor een gevarieerde en levendige tuin.

  De plant bloeit meestal van juni tot augustus en de bloeiperiode kan variëren van 4 tot 6 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en de locatie.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Het is dus een ideale plant voor in de tuin op een zonnige plek.

  Erigeron aureus is niet eetbaar. Het wordt beschouwd als een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan lichte allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen.

  Ja, dankzij mijn bladeren en takken kan ik bijdragen aan het verminderen van geluid in jouw tuin. Ik kan helpen om geluidsgolven te absorberen en te dempen. Plant mij dus gerust in jouw tuin om een rustige omgeving te creëren.

 • Deze plant kan na de bloei getopt worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. De plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid om de bloei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Gebruik bij voorkeur een lichte, goed doorlatende potgrond voor Tuinplanten om ervoor te zorgen dat de wortels goed kunnen ademen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet drassig is, en vergeet niet regelmatig te voeden met plantenvoeding voor Tuinplanten voor een gezonde groei.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt, maar ook niet te nat.

  Deze plant gedijt goed op een zonnige standplaats, bij voorkeur in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. De plant kan goed groeien in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant in een beschutte plek te zetten of te omringen met andere planten voor extra bescherming tegen de kou. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en indien nodig extra bescherming te bieden tijdens extremere weersomstandigheden.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en bemesten in het voorjaar zorgt voor een gezonde groei. Snoei dode bloemen regelmatig weg om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten, omdat dit de groei kan belemmeren. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 5,5-7). Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd zeer zure of alkalische bodems. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te doen.

  . Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunt u insecticiden gebruiken die specifiek zijn ontwikkeld voor het bestrijden van luizen, rupsen en andere schadelijke insecten. Daarnaast kunt u ook natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of het planten van afweerplanten overwegen. Houd de planten goed in de gaten en behandel ze indien nodig om schade door ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Erigeron aureus, ook wel bekend als de gouden aster, is een inheemse vaste plant met stralende gele bloemen en smalle groene bladeren. De plant groeit in volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het bloeiseizoen van Erigeron aureus loopt van mei tot juni en trekt vlinders en bijen aan. De gouden aster is een mooie toevoeging aan tuinen en bloembedden en kan ook goed gedijen in rotstuinen. De plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden en heeft minimale verzorging nodig om te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.