Erigeron speciosus 'Superbus'

Erigeron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erigeron speciosus 'Superbus' is een vaste plant met mooie, lichtroze bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen verschijnen in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot 60 cm hoog worden. Ze gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Superbus' is een sterke en onderhoudsarme plant die geschikt is voor borders, rotstuinen en natuurlijke plantvakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Erigeron speciosus 'Superbus' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer terug met nieuw blad. Het is een vaste plant die in de categorie Tuinplanten valt.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder dit punt. Het is een goede keuze voor een tuinplant.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en lichte bemesting is voldoende voor een gezonde groei.

  Erigeron speciosus 'Superbus' heeft ongeveer 30 tot 45 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg ook voor goed doorlatende grond en voldoende water.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij minstens een paar uur zonlicht per dag kan ontvangen. In de schaduw kan de groei van de plant beperkt worden en kunnen de bloemen minder uitbundig bloeien.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is dus een goede keuze voor een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Ja, de Erigeron speciosus 'Superbus' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan stimuleren. Als een inheemse plant is het ook waardevol voor inheemse fauna. Het toevoegen van deze plant aan jouw tuin kan dus bijdragen aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Verder heeft de plant weinig problemen met zonlicht.

  Nee, de plant Erigeron speciosus 'Superbus' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant.

  Ja, veel planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Tuinplanten zoals Erigeron speciosus 'Superbus' kunnen dus helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon.

 • Deze plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei tot vlak boven een nieuw uitlopende scheut of knop.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd het constant nat zijn van de grond.

  Erigeron speciosus 'Superbus' groeit het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en geef de plant regelmatig water. Vermijd dat de potgrond uitdroogt of te nat wordt.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende zonlicht.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond, en vermijd te natte of te droge grond. Geschikt voor in borders en rotstuinen.

  Deze plant heeft weinig winterbescherming nodig. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is daarom niet nodig om extra maatregelen te nemen tijdens de winter.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven in droge periodes en jaarlijks bemesten is voldoende voor onderhoud. Snoei na de bloei om de plant compact te houden.

  De Tuinplant Erigeron speciosus 'Superbus' heeft een voorkeur voor een licht bemeste grond. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te dienen, zoals compost of koemestkorrels. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan worden toegepast rond de plant om onkruidgroei te onderdrukken, vocht vast te houden en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Een laag organisch materiaal, zoals compost, bladeren of houtsnippers, is geschikt voor deze tuinplant. Het mulchen van de plant helpt bij het behouden van een gezonde groei en bloei.

  De zuurgraad van de bodem waar deze plant groeit, dient neutraal tot licht alkalisch te zijn. Een pH-waarde van 6,5 tot 7,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.zure grond is niet geschikt voor deze plant.

  Maak gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten om ongedierte te bestrijden. Houd de plant gezond door regelmatig water te geven, bemesten en snoeien. Controleer regelmatig op tekenen van ongedierte en neem indien nodig gepaste actie.

 • Omschrijving

  Erigeron speciosus 'Superbus' is een vaste plant met mooie, lichtroze bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen verschijnen in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot 60 cm hoog worden. Ze gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Superbus' is een sterke en onderhoudsarme plant die geschikt is voor borders, rotstuinen en natuurlijke plantvakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.