Erigeron 'Azure Beauty'

Erigeron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erigeron 'Azure Beauty' is een bodembedekkende vaste plant met een compacte groeiwijze. De plant heeft smalle, groene bladeren en produceert in het voorjaar en de zomer talrijke bloemen met een lichtblauwe kleur. De bloemen van Erigeron 'Azure Beauty' trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de zon en kan worden toegepast in borders, rotstuinen en als randbeplanting. Erigeron 'Azure Beauty' heeft weinig onderhoud nodig en is goed winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt.

  Erigeron 'Azure Beauty' is winterhard tot -15 graden Celsius.

  Ja, de Erigeron 'Azure Beauty' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het heeft weinig verzorging nodig en groeit goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien zal de plant helpen gezond te blijven.

  Erigeron 'Azure Beauty' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en bloeien. Plant ze op een afstand van minimaal 30 cm uit elkaar voor optimale groei.

  De plant groeit het beste op een zonnige locatie, maar kan ook redelijk goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om de bloei te bevorderen. Plaats de plant op een plek waar het minstens 4-6 uur zonlicht per dag ontvangt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de wortelzone en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze wanneer je deze insecten naar je tuin wilt lokken.

  Erigeron 'Azure Beauty' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en beschutting biedt voor kleine dieren. Het kan een bijdrage leveren aan de diversiteit van planten in een tuin, waardoor een gezonder ecosysteem ontstaat. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met augustus en de bloei kan tot wel twee maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen. De plant gedijt het beste bij veel zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar voor mensen. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen vanwege zijn mooie bloemen. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, tuinplanten hebben de eigenschap om geluid te absorberen en kunnen daardoor een geluidsdempende werking hebben in de tuin.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 5-10 cm boven de grond. Regelmatig snoeien zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg voor een licht vochtige, maar niet te natte grond. Kies voor een pot met gaten in de bodem om overtollig water af te laten vloeien.

  Erigeron 'Azure Beauty' groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Ze kunnen ook goed groeien in een border of rotstuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst, door bijvoorbeeld mulch of bladeren rond de plant te leggen. Je kunt ook overwegen om de plant tijdelijk te verplaatsen naar een beschermde locatie of de plant af te dekken met een lichtgewicht doek. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen.

  Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel in de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels wordt opgehoopt.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Overmatig zure grond kan de groei van de plant belemmeren.

  De plant kan gevoelig zijn voor bladluizen, trips en spint. Om ongedierte te bestrijden, kunnen insecticiden gebruikt worden of het ongedierte met de hand worden verwijderd. Preventieve maatregelen, zoals regelmatig controleren op symptomen van ongedierte, kunnen de plant gezond houden.

 • Omschrijving

  Erigeron 'Azure Beauty' is een bodembedekkende vaste plant met een compacte groeiwijze. De plant heeft smalle, groene bladeren en produceert in het voorjaar en de zomer talrijke bloemen met een lichtblauwe kleur. De bloemen van Erigeron 'Azure Beauty' trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de zon en kan worden toegepast in borders, rotstuinen en als randbeplanting. Erigeron 'Azure Beauty' heeft weinig onderhoud nodig en is goed winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.