Erigeron 'Azurfee'

Erigeron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erigeron 'Azurfee' is een compacte en bossige vaste plant met een overvloed aan kleine, lichtblauwe bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen van de Erigeron 'Azurfee' bloeien van het late voorjaar tot de vroege zomer en trekken bijen en vlinders aan. De plant groeit het best in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Erigeron 'Azurfee' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en kan zowel in potten als in de volle grond worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Erigeron 'Azurfee' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn blad verliest. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar weer te laten groeien en bloeien.

  De plant Erigeron 'Azurfee' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen met bijvoorbeeld mulch of vliesdoek. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste grondsoorten en standplaatsen. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en de gezondheid van de plant.

  Erigeron 'Azurfee' heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig voor optimale groei. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien tussen planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten in de tuin.

  Ja, de Erigeron 'Azurfee' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei minder optimaal zijn en kan de bloei ook minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor de beste resultaten.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig in de zomermaanden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan vanwege de nectar die hij produceert. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken. Het is een goede keuze voor een kleurrijke en levendige tuin.

  Ja, als sterkbloeiende vaste plant trekt Erigeron 'Azurfee' veel bijen en vlinders aan en biedt zo een waardevolle voedselbron. De plant zorgt voor een diversiteit aan insecten in de tuin en draagt zo bij aan de biodiversiteit. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De bloeiperiode van deze plant is van mei tot en met juli en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden en goed kan groeien in direct zonlicht. Het wordt aanbevolen om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen en bladeren. Eetbare planten hebben specifieke kenmerken die niet aanwezig zijn bij Erigeron 'Azurfee'.

  Ja, als Tuinplant heeft Erigeron 'Azurfee' de potentie om geluid te dempen door middel van de plantmassa, bladeren en stengels. Het kan een zekere mate van geluid absorberen en zo bijdragen aan een rustige omgeving in de tuin.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of verzwakte takken en knip de plant lichtjes bij om de groei te stimuleren. Snoei niet te diep in het oude hout om de bloei te bevorderen in het volgende seizoen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Geef water bij de wortels en vermijd natte bladeren om schimmelproblemen te voorkomen.

  Erigeron 'Azurfee' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht vochtig. Zorg voor een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant doet het goed op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Hij kan ook in halfschaduw staan, maar zal minder bloeien. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. In strenge winters kunnen extra beschermingsmaatregelen nodig zijn, zoals het afdekken met fleece of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant goed uitdroogt voordat de winter begint om schimmel en rot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, en om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor tuinplanten.

  Tuinplanten zoals Erigeron 'Azurfee' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof met een gebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium, en bemest volgens de aanbevelingen op de verpakking. Let op dat je niet te veel bemest, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulch kan worden aangebracht rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het is belangrijk om een laag van ongeveer 5-10 cm aan te brengen en deze jaarlijks te vernieuwen. Goede mulchmaterialen zijn compost, boomschors of houtsnippers.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor de optimale groei van deze tuinplant. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel.

  Om ongedierte op afstand te houden, is het aan te raden om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen zoals bladluizen, spint of witte vlieg. Door de plant schoon en gezond te houden, kan de kans op ongedierte minimaliseren. Als er toch plagen worden waargenomen, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden worden gebruikt om het probleem aan te pakken.

 • Omschrijving

  Erigeron 'Azurfee' is een compacte en bossige vaste plant met een overvloed aan kleine, lichtblauwe bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen van de Erigeron 'Azurfee' bloeien van het late voorjaar tot de vroege zomer en trekken bijen en vlinders aan. De plant groeit het best in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Erigeron 'Azurfee' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en kan zowel in potten als in de volle grond worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.