Erigeron 'Dunkelste Aller'

Erigeron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erigeron 'Dunkelste Aller' is een compacte en langbloeiende vaste plant met een opvallende dieppaarse bloemkleur. De bloemen hebben een geel hartje en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit goed in zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. 'Dunkelste Aller' is ideaal voor borders, rotstuinen en perken en kan ook in potten worden geplant. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en bloeiend te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Erigeron 'Dunkelste Aller' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Het is aan te raden om in het voorjaar de dode bladeren weg te halen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. In de winter kan de plant mogelijk afsterven als de temperatuur te ver onder de -15 graden Celsius komt.

  De Erigeron 'Dunkelste Aller' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 40 cm in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Houd rekening met de groeiwijze van de plant en geef voldoende afstand tot andere planten.

  De Erigeron 'Dunkelste Aller' groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek, met minstens 4 uur zonlicht per dag. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei van deze Tuinplant.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef in drogere periodes iets vaker water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze in tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers. Planten zoals deze helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Erigeron 'Dunkelste Aller' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor extra voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels in de tuin. Hierdoor kan de algehele biodiversiteit in de omgeving toenemen.

  De Erigeron 'Dunkelste Aller' bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, planten die tot de categorie tuinplanten behoren, kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is echter altijd verstandig om de specifieke behoeften van elke plant in overweging te nemen, zoals de hoeveelheid water en de blootstelling aan de zon. Sommige planten kunnen beter gedijen in de schaduw of halfschaduw.

  Nee, de Erigeron 'Dunkelste Aller' plant is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke bloemen. Eetbare planten kunnen beter apart worden aangeschaft.

  De Erigeron 'Dunkelste Aller' is niet geluidsdempend.

 • Deze plant kan worden teruggesnoeid tot bijna aan de grond in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei ook na de bloei om de vorm van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze droogtetolerante plant. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, vooral tijdens warme zomerdagen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmel te voorkomen.

  De plant Erigeron 'Dunkelste Aller' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Voeg indien nodig tijdens het groeiseizoen wat meststof toe om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een lichtzure tot neutrale pH-waarde in de grond en vermijd wateroverlast. Een humusrijke bodem bevordert de groei en bloei van Tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om deze tuinplant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortels aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter, omdat dit rot kan veroorzaken. Als de plant in pot staat, kan deze het beste vorstvrij worden overwinterd.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft een gemiddelde behoefte aan bemesting en kan profiteren van een regelmatige toepassing van een algemene meststof tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en de plant niet te overbemesten, aangezien dit schade kan veroorzaken. Een organische meststof kan ook nuttig zijn voor een gezonde groei.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch zal ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en ziekten. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar, voordat de plant begint met groeien.

  Tuinplanten zoals Erigeron 'Dunkelste Aller' gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, slakken en rupsen. Gebruik indien nodig natuurlijke vijanden of milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen om de plant gezond te houden. Houd de omgeving rondom de plant ook schoon en opgeruimd om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Erigeron 'Dunkelste Aller' is een compacte en langbloeiende vaste plant met een opvallende dieppaarse bloemkleur. De bloemen hebben een geel hartje en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit goed in zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. 'Dunkelste Aller' is ideaal voor borders, rotstuinen en perken en kan ook in potten worden geplant. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en bloeiend te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.