Eriophyllum lanatum

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Eriophyllum lanatum, også kendt som uldne marguerit, er en indfødt plante i Nordamerika og tilhører kurvblomstfamilien. Det er en flerårig plante med blødt, gråbladet løv og gule blomster, der ligner margueritter. Planten trives godt i tørre, sandet miljøer og er modstandsdygtig over for tørke og varme. Den tiltrækker forskellige arter af sommerfugle og bier og kan bruges som bunddække eller i stenbede. Eriophyllum lanatum tilføjer et lyst og naturligt udseende til haver og landskaber.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer sine blade hele året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost. Planten kan generelt godt tåle kolde temperaturer.

  Ja, planten er let at passe og kræver kun lidt opmærksomhed. Det er en tørketålende plante, der trives godt i solrige, veldrænet jord. Beskæring af planten hjælper med at bevare en kompakt form.

  Eriophyllum lanatum har brug for cirka 30-45 cm plads for at udvikle sig optimalt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter, så de alle får tilstrækkeligt lys og luft. Disse planter kan sprede sig, så giv dem nok plads til at vokse.

  Nej, Eriophyllum lanatum trives bedst i fuld sol. Det har brug for mindst seks timers direkte sollys om dagen for at trives godt. Placer planten på et solrigt sted i haven for optimal vækst.

  Planten har kun brug for sporadisk vand, især under lange tørkeperioder. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt mellem vanding for at undgå rodædring. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande planten ugentligt, men om vinteren er dette meget mindre påkrævet.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det anvendes derfor ofte i haver for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, planten Eriophyllum lanatum er god for biodiversitet på grund af dens attraktive blomster, som tiltrækker bestøvende insekter. Derudover giver planten ly og mad til små dyr og insekter. At tilføje denne plante til haven kan øge biodiversiteten.

  Planten blomstrer normalt fra maj til september, og blomstringen kan vare i 4 til 5 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig beliggenhed. Det er vigtigt for planten at få tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre godt. Det anbefales ikke at placere denne plante i skyggen.

  Nej, Eriophyllum lanatum er ikke spiseligt for mennesker. Det dyrkes primært som en dekorativ haveplante og har ingen spiselige dele. Det er vigtigt kun at spise planter, hvor det er kendt, at de er sikre at indtage.

  Ja, planter har evnen til at absorbere lyd og dermed skabe en lyddæmpende effekt i det miljø, hvor de vokser. Bladtaget og strukturerne af planter kan fungere som en lydbarriere og hjælpe med at reducere omgivende lyde. At tilføje planter til et rum kan derfor bidrage til lydabsorption og skabe et mere stille miljø.

 • Du kan beskære denne plante ved at fjerne døde eller beskadigede grene og holde plantens form. Beskær planten om foråret før den nye vækst begynder for at fremme en sund og kompakt vækst. Fjern også regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Denne plante kan lide en tør, veldrænet jord og tåler tørke godt. Giv derfor moderat vand og lad jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Overvanding kan resultere i rådne rødder.

  Brug en velddrænet pottemuld med masser af organisk materiale for optimal vækst af denne plante. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke vandtæt, og giv regelmæssigt vand, især i varmere perioder. Tilføj gødning efter behov for at holde planten sund.

  Jordkvaliteten skal være godt gennemtrængelig og må ikke være for fugtig. En sandet eller grusagtig jord er ideel til denne plantesort. Sørg for en god dræning for at undgå rådne rødder.

  Eriophyllum lanatum trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, og beskyt den mod hård vind. Planten er egnet til haven, hvor den kan bidrage til biodiversiteten.

  For at komme godt igennem vinteren anbefales det at dække planten til med muld eller halm. På den måde beskyttes planten mod kulde og frost. Derudover er det vigtigt at undgå at give planten for meget vand i vintermånederne.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og kan trives godt i både tørre og fugtige jordbunde. Giv planten regelmæssigt vand i tørre perioder og beskær døde blade og blomster efter behov. Fjern ukrudt og sørg for tilstrækkeligt sollys for at fremme væksten.

  Det er vigtigt at gøde regelmæssigt med en generel gødning under vækstsæsonen for haveplanter. Overgødning kan resultere i for rigelig vækst og færre blomster. Det anbefales at bruge organiske gødninger for en sund vækst og blomstring.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt omkring denne plante. Sørg for at mulchlaget ikke placeres direkte mod stammen for at undgå skimmeldannelse. Vælg gerne organiske mulchmaterialer som blade, træflis eller kompost.

  Planten trives bedst i neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Tilføjelse af organisk materiale kan fremme plantens vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler såsom rovmider eller mariehøns. Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for insekter og æg for at forebygge skadedyr. Derudover kan det hjælpe med at fjerne angrebne blade og grene for at bevare plantens helbred.

 • Beskrivelse

  Eriophyllum lanatum, også kendt som uldne marguerit, er en indfødt plante i Nordamerika og tilhører kurvblomstfamilien. Det er en flerårig plante med blødt, gråbladet løv og gule blomster, der ligner margueritter. Planten trives godt i tørre, sandet miljøer og er modstandsdygtig over for tørke og varme. Den tiltrækker forskellige arter af sommerfugle og bier og kan bruges som bunddække eller i stenbede. Eriophyllum lanatum tilføjer et lyst og naturligt udseende til haver og landskaber.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.