Erodium guttatum

Erodium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erodium guttatum, også kendt som Bloddråbe Storkenæb, er en lille flerårig plante, der tilhører Geraniaceae familien. Planten har fint, finnet grønt løv og producerer små, lyserøde blomster med røde pletter, der ligner bloddråber. Det er en tørketolerant plante, der trives godt i solrig og veldrænet jord. Bloddråbe Storkenæb blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker bier og sommerfugle. Det er en smuk tilføjelse til stenbede, bede og blomsterbede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Erodium guttatum er ikke stedsegrøn. Det mister sine blade om vinteren. Det er en populær haveplante på grund af sine smukke blomster og lave vedligeholdelsesbehov.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -5°C. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Om vinteren kræver planten derfor ekstra pleje for at overleve.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i de fleste jordtyper og positioner. Regelmæssig vanding og gødning er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  Planten har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads i haven for at kunne vokse og sprede sig. Det anbefales at give planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt. Sørg for, at planten ikke står for tæt på andre planter for at få tilstrækkeligt med lys og luft.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og kan også trives i delvis skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og giv regelmæssigt vand for optimal vækst og blomstring.

  Planten har brug for vand to til tre gange om ugen i gennemsnit, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke lade den tørre helt ud. Overvanding bør undgås for at forhindre rådne rødder.

  Planten Erodium guttatum er attraktive for sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, de producerer. Derfor er det et godt valg for at tiltrække disse bestøvende insekter til haven. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der ønsker at fremme biodiversitet og økologisk balance.

  Ja, denne plante bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle med dens blomster. Derudover hjælper den med at forhindre jorderosion med sit rodsystem. Planten kan være et smukt bidrag til en biodivers have.

  Planten blomstrer fra maj til september, og blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 måneder. Planten har små blomster, der er en smuk tilføjelse til haven.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå udtørring. Det anbefales at give vand i tørre perioder for at holde planten sund.

  Det er ikke kendt, om planten er spiselig. Det anbefales at konsultere en ekspert før indtagelse. Mange haveplanter er ikke egnet til at spise og kan være giftige.

  Ja, denne plante kan dæmpe lyd lidt ved hjælp af dens blade og stængler. Effekten vil dog være begrænset i forhold til specifikke lyddæmpende materialer. Det er mere velegnet som en dekorativ haveplante end som lydisolering.

 • For at holde planten sundt anbefales det at fjerne døde blomster og blade regelmæssigt. Beskær planten om foråret for at fremme væksten og bevare formen. Klip lange skud af til halvdelen af deres længde for at holde planten kompakt.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Fjern eventuelt overskydende vand fra skålen under potten for at undgå rodrot.

  For denne plante er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden holder tilstrækkelig fugt, men ikke holder for meget vand. Det anbefales at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, tør til fugtig jord med en neutral til let sur pH. Sørg for en jord af gennemsnitlig frugtbarhed og undgå vandpytter for at fremme plantens sundhed. Tilføjelse af organisk materiale kan bidrage til at forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Det tåler godt tørre forhold og er velegnet til stenbede eller bede. Det kan også plantes i potter eller hængekurve.

  Planten kræver moderat vinterbeskyttelse, såsom at dække dem med halm eller gran kviste. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Beskyt planten mod kraftig frost og ekstreme temperaturer.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan trives godt i de fleste jordtyper. Sørg for tilstrækkeligt sollys og giv moderat vand. Beskær regelmæssigt for at fremme væksten.

  Det anbefales at tilføje organisk gødning regelmæssigt til haveplanter, helst om foråret og sommeren. En god gødskning bidrager til sund vækst og blomstring af planten. Vær opmærksom på ikke at bruge for meget eller for lidt gødning, da dette kan hæmme plantens vækst.

  Mulching er vigtigt for planter at holde på fugtigheden og begrænse ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom blade, kompost eller halm som muld. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt, og at der er plads omkring stænglerne for at undgå kvælning.

  Erodium guttatum trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne planteart. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  For denne plante er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere for bladlus, snegle og larver. Bladlus kan fjernes ved at skylle dem væk med vand eller ved at introducere naturlige fjender som marihøns. Snegle kan bekæmpes med naturlige fjender som nematoder eller ved at placere kobberbarrierer omkring planterne.

 • Beskrivelse

  Erodium guttatum, også kendt som Bloddråbe Storkenæb, er en lille flerårig plante, der tilhører Geraniaceae familien. Planten har fint, finnet grønt løv og producerer små, lyserøde blomster med røde pletter, der ligner bloddråber. Det er en tørketolerant plante, der trives godt i solrig og veldrænet jord. Bloddråbe Storkenæb blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker bier og sommerfugle. Det er en smuk tilføjelse til stenbede, bede og blomsterbede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.