Erodium manescavii

Erodium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erodium manescavii, ook wel bekend als reigersbek, is een vaste plant die behoort tot de geraniumfamilie. De plant heeft fijn verdeelde bladeren en produceert roze tot paarse bloemen die lijken op die van geraniums. Het is een rijkbloeiende plant die gedijt in de volle zon en goed gedraineerde grond. De Erodium manescavii is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. De plant trekt vlinders en bijen aan en is vrij eenvoudig te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant verliest zijn bladeren in de winter en is dus niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De Erodium manescavii plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Overwinteren kan het beste op een beschutte plek of met extra isolatie.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig verzorging. Het gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en heeft een goede weerstand tegen droogte. Regelmatig snoeien en bemesten bevordert de groei en bloei van de plant.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en groeien, dus geef hem ongeveer 20 cm ruimte tussen elke plant. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan, zodat ze voldoende lucht en zonlicht krijgen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant wanneer je hem gaat plaatsen in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het is een ideale plant voor plekken waar minder zonlicht is, zoals onder bomen of naast hoge struiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Deze plant heeft wekelijks ongeveer 1 keer water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Geef dus alleen water als de grond droog aanvoelt.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen met nectar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijkheid voor bestuivers zoals vlinders en bijen.

  De plant draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met zijn bloemen en nectar. Het biedt voedsel en habitat voor verschillende soorten dieren in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en kan helpen bij het creëren van een gezonde en evenwichtige leefomgeving voor verschillende soorten flora en fauna.

  De plant bloeit van mei tot september en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant Erodium manescavii is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Er zijn geen bekende eetbare delen van deze plant.

  Ja, de plant heeft dichte, vlezige bladeren en stelen die geluiden kunnen absorberen en helpen om geluid te dempen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaren gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  Erodium manescavii gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot droge bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voor optimaal groeien en bloeien is een licht zure tot neutrale bodem ideaal.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte om te groeien en vermijd wateroverlast. Geschikt voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral bij strenge temperaturen. Bedek de plant met stro, bladeren of een speciale winterhoes om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Ook is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Voor deze plant is een goed doorlatende en vruchtbare grond belangrijk. Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloei.

  Mulch kan worden aangebracht rondom de plant om de grond vochtiger te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is voor optimale resultaten.

  De plant gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed waterdoorlatend is en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn voor een optimale groei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  De plant kan af en toe last hebben van bladluizen, spint of slakken. Deze kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Regelmatig controleren en eventueel handmatig verwijderen van ongedierte kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Erodium manescavii, ook wel bekend als reigersbek, is een vaste plant die behoort tot de geraniumfamilie. De plant heeft fijn verdeelde bladeren en produceert roze tot paarse bloemen die lijken op die van geraniums. Het is een rijkbloeiende plant die gedijt in de volle zon en goed gedraineerde grond. De Erodium manescavii is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. De plant trekt vlinders en bijen aan en is vrij eenvoudig te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.