Eryngium alpinum 'Blue Star'

Eryngium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Eryngium alpinum 'Blue Star' is een prachtige en opvallende vaste plant met bijzondere blauwe bloemknoppen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 centimeter. De stekelige bladeren geven de plant een stoer uiterlijk en zorgen voor een mooi contrast met de bloemen. 'Blue Star' bloeit in de zomer en trekt bijen en vlinders aan. Een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Eryngium alpinum 'Blue Star' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer op. Het is een winterharde tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn mooie blauwe bloemen.

  Eryngium alpinum 'Blue Star' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen droogte en weinig onderhoud nodig heeft. Zorg voor een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 30 cm ruimte vrij te houden tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd rekening met de hoogte en breedte van de volgroeide plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei minder snel en vol zijn. Het is dus aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Eryngium alpinum 'Blue Star' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Ja, Eryngium alpinum 'Blue Star' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Deze plant kan helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar jouw tuin. Het is een mooie toevoeging aan een vlindertuin of bijenvriendelijke tuin.

  De plant Eryngium alpinum 'Blue Star' trekt verschillende soorten insecten en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in hoogte en structuur, waardoor verschillende dieren schuilplaatsen kunnen vinden. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme, droge periodes. Planten die van volle zon houden hebben over het algemeen minimaal 6 uur direct zonlicht nodig per dag.

  Nee, Eryngium alpinum 'Blue Star' is niet eetbaar en wordt over het algemeen alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft door zijn dichte bladeren en stengels een geluidsdempende werking. Het kan dus zeker helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde stelen en bloemen om de groei te bevorderen. Snoei tot vlak boven een nieuw blad of gezonde knop voor het beste resultaat.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Drainage is belangrijk om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde in de potgrond is ideaal voor deze plant.

  De Tuinplant Eryngium alpinum 'Blue Star' gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant niet te lang op een natte plek staat, omdat dit de wortels kan beschadigen. De plant kan goed groeien in borders of rotstuinen.

  In de winter kan het nuttig zijn om de tuinplant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of gaas over de plant worden geplaatst om te voorkomen dat de koude wind de bladeren beschadigt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen, wat kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef matig water. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een voedingsrijke bodem om goed te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

  Mulch de grond rondom deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulch zoals bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant aanligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en waar nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede bodem pH zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op eventuele plagen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Ook het handmatig verwijderen van plagen kan effectief zijn om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Eryngium alpinum 'Blue Star' is een prachtige en opvallende vaste plant met bijzondere blauwe bloemknoppen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 centimeter. De stekelige bladeren geven de plant een stoer uiterlijk en zorgen voor een mooi contrast met de bloemen. 'Blue Star' bloeit in de zomer en trekt bijen en vlinders aan. Een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.