Erysimum linifolium 'Bowles Mauve'

Erysimum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is een vaste plant met langwerpige, smalle bladeren en lange bloeistelen. De bloemen zijn paars van kleur en bloeien van lente tot zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en potten vanwege de lange bloeiperiode en mooie bloemkleur. 'Bowles Mauve' gedijt het beste op een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn langdurige groene bladeren. Deze vaste planten zijn winterhard en kunnen zelfs bloeien in de koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Planten in een goed doorlatende grond helpt bij het overleven van koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft matige tot weinig water nodig. Het snoeien van de plant bevordert de bloei en helpt de vorm te behouden.

  De Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' heeft ongeveer 30 cm tot 60 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen in de tuin. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten ervan in de tuin.

  Nee, Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is een zonminnende plant die bloemen produceert wanneer deze voldoende zonlicht krijgt. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek in de tuin te planten.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlaatbaar is en laat de bovenlaag tussen gietbeurten opdrogen. Geef liever af en toe wat meer water dan iedere dag een kleine hoeveelheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceren en hun nectarrijke eigenschappen. Het is een mooie toevoeging aan je tuin als je van deze insecten houdt en ze wilt aantrekken met bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals deze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en nectar. De plant biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, zoals bijen en vlinders. Het is daarom positief voor de biodiversiteit in uw tuin.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan de zomermaanden. De bloeiperiode kan duren tot wel 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en is daarom geschikt voor tuinen met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Ook is het aan te raden om de grond goed te bemesten voor optimale groei.

  Nee, de Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt om zijn decoratieve bloemen en bladeren in de tuin. Consumptie wordt niet aanbevolen.

  De plant heeft geen specifieke eigenschappen die wijzen op geluidsdemping. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant.

 • Deze plant kan het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de groei te stimuleren. Verwijder dode bloemknoppen en dun de plant indien nodig uit. Oudere takken kunnen indien gewenst helemaal teruggesnoeid worden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De plant heeft goede doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Meng eventueel compost door de potgrond voor extra voeding.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Indien nodig kan de grond verrijkt worden met compost of organische meststoffen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen droge en warme omstandigheden.

  Deze plant vereist over het algemeen geen winterbescherming, omdat hij winterhard is en goed bestand is tegen koude temperaturen. Als de plant in een erg koud klimaat wordt gekweekt, kan het helpen om de voet van de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen. In strenge winters kan het ook nuttig zijn om een beschermende laag organisch materiaal over de plant te leggen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in de zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Dit bevordert de groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant komt om schimmelziekten te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is neutraal tot licht zuur (pH 6,5-7,0). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om een gezonde groei van de plant te bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Erysimum linifolium 'Bowles Mauve', is het aan te raden om regelmatig de planten te controleren op bladluizen, rupsen en slakken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en vogels kunnen ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn bij het beheersen van plagen.

 • Omschrijving

  De Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is een vaste plant met langwerpige, smalle bladeren en lange bloeistelen. De bloemen zijn paars van kleur en bloeien van lente tot zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en potten vanwege de lange bloeiperiode en mooie bloemkleur. 'Bowles Mauve' gedijt het beste op een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.