Eupatorium cannabinum 'Plenum'

Eupatorium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Eupatorium cannabinum 'Plenum' er en smuk staudeplante med dobbelte blomster, der ligner små lyserøde-hvide pom-poms. Det har en oprejst vækst og kan nå en højde på cirka 150 cm. Planten blomstrer i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier med dens nektarrige blomster. Eupatorium cannabinum 'Plenum' trives godt i fugtig, frugtbar jord og trives godt i sol til halvskygge. Denne plante er et smukt tilføjelse til bede, naturlige haver og fugtige områder i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Eupatorium cannabinum 'Plenum' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er derfor en løvfældende haveplante.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Den tåler kolde temperaturer og kan stå udenfor om vinteren i de fleste dele af Holland. Det er vigtigt at lade jorden dræne godt om vinteren for at undgå frostskader.

  Ja, Eupatoriums er generelt lette at vedligeholde i haven. De kræver lidt pleje og trives godt i de fleste jordtyper og vækststeder. Regelmæssig beskæring og gødning vil yderligere stimulere planten til at vokse og blomstre.

  Denne plante kræver cirka 60-80 cm i bredden og 60-100 cm i højden. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til planten for at den kan udvikle sig ordentligt. Plant Eupatorium cannabinum 'Plenum' på et solrigt til halvskygge sted i fugtig jord.

  Eupatorium cannabinum 'Plenum' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan plantens vækst blive hæmmet, og der kan optræde færre blomster. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Eupatorium cannabinum 'Plenum' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det anbefales at give planten vand cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, hvor planten vokser. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som den producerer. Det er et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, Eupatorium cannabinum 'Plenum' er godt for biodiversitet, fordi det tiltrækker insekter som bier og sommerfugle, der sørger for bestøvning og mad til andre dyr i haven. Derudover tilbyder planten skjulesteder og redepladser til små dyr som fugle og pindsvin.

  Denne plante blomstrer normalt i juli og august. Blomstringsperioden varer cirka fire til seks uger.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig vand i tørre perioder om sommeren. Planten er et populært valg til haven på grund af dens smukke blomster og trives bedst i veldrænet jord.

  Nej, planten Eupatorium cannabinum 'Plenum' er ikke spiselig. Det er vigtigt at vide, hvilke planter der er sikre at indtage fra haven. Det anbefales kun at spise planter, hvor det er kendt, at de er spiselige.

  Ja, Eupatorium cannabinum 'Plenum' har en lyddæmpende virkning på grund af det tætte løv og den høje vækstform. Dette gør planten velegnet til at reducere støjgener i haven.

 • Planten bør beskæres bedst om foråret, hvor døde eller beskadigede grene kan fjernes. Fjern også visne blomster for at fremme blomstringen. Klip planten til cirka 15 cm over jorden for at fremme kompakt vækst.

  Eupatorium cannabinum 'Plenum' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for at holde jorden fugtig, men undgå, at rødderne konstant står i våd jord. Vand planten helst om morgenen for at forhindre svampesygdomme.

  Denne plante trives bedst i humusrig og veldrænet pottemuld. Sørg for at holde pottemulden let fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at give planten regelmæssigt gødning i vækstsæsonen.

  Planten trives i en fugtig jord og kan vokse godt i frugtbar jord. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for tung. At tilføje organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten for denne plante.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og forbliver fugtig. Denne plante kan godt vokse i bede, rabatter eller langs damme.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved at bruge muld eller et beskyttende klæde. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. I hårde vintre kan det hjælpe at omplante planten til et beskyttet sted.

  Denne plante skal vandes regelmæssigt og foretrækker en solrig position. Det er vigtigt at beskære planten årligt for at fremme væksten og bevare formen. Derudover kan det være nødvendigt at beskytte planten mod kraftig vind.

  Det er vigtigt at gøde planten om foråret med en generel gødning til blomstrende planter. Brug en gødning, der er rig på kalium og fosfor for en god blomstring. Overgødning kan føre til for mange blade og færre blomster.

  Mulch er en god måde at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og beskytte jorden mod ekstreme temperaturer. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planten om foråret for at fremme væksten. Vær opmærksom på, at mulch ikke bør ligge direkte op mod plantens stamme for at undgå kvælning.

  Jordens surhedsgrad for haveplanter bør helst være neutral til let sur. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for de fleste haveplanter. Sørg for, at jorden er veldrænet og indeholder næringsstoffer for optimal vækst.

  Det kan forekomme, at bladlus, trips eller spindemider bosætter sig på denne plante. Brug biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som mariehøns til at bekæmpe disse skadedyr. Sørg desuden for god luftcirkulation og undgå at give for meget vand for at forebygge svampeinfektioner.

 • Beskrivelse

  Eupatorium cannabinum 'Plenum' er en smuk staudeplante med dobbelte blomster, der ligner små lyserøde-hvide pom-poms. Det har en oprejst vækst og kan nå en højde på cirka 150 cm. Planten blomstrer i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier med dens nektarrige blomster. Eupatorium cannabinum 'Plenum' trives godt i fugtig, frugtbar jord og trives godt i sol til halvskygge. Denne plante er et smukt tilføjelse til bede, naturlige haver og fugtige områder i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.