Euphorbia amygdaloides

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia amygdaloides, ook wel amandelwolfsmelk genoemd, is een overblijvende plant uit de wolfsmelkfamilie die inheems is in Europa. De plant kan tot 60 cm hoog worden en heeft lancetvormige bladeren die een lichte amandelgeur afgeven wanneer ze gekneusd worden. In het voorjaar produceert de Euphorbia amygdaloides kleine, geelgroene bloemen die in dichte clusters groeien. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond in zowel zon als halfschaduw. Let op: de plant scheidt een giftig melksap af wanneer beschadigd, dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. In strenge winters kan het nodig zijn extra maatregelen te nemen zoals mulchen of afdekken.

  Ja, deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hij gedijt goed in zowel zon als schaduw en vereist weinig water. Het is een ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een makkelijk te onderhouden plant.

  Euphorbia amygdaloides heeft relatief weinig ruimte nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Plant de 'Euphorbia amygdaloides' op een afstand van ongeveer 30 tot 45 centimeter van andere planten voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor schaduwrijke tuinen en zal goed gedijen op een plek met weinig zonlicht. Zorg voor een vruchtbare grond en voldoende vocht.

  Euphorbia amygdaloides heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge periodes. Het is voldoende om de plant eens per week matig water te geven. Het is belangrijk dat de grond tussen gietbeurten goed kan opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is dus zeker een goede keuze als je insecten in je tuin wilt lokken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt door de bloemen en schuilplaats biedt aan kleine dieren. Het helpt de lokale ecosysteem in stand te houden en draagt bij aan de diversiteit van planten in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige tuin. Het is een sterke en robuuste plant die niet snel zal verbranden door de zon. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het is belangrijk om deze plant niet te eten en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Nee, Euphorbia amygdaloides heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant staat vooral bekend om zijn groenblijvende bladeren en opvallende bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een gezond uitziende knop. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt, aangezien het sap van de plant irriterend kan zijn voor de huid.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft maar niet drassig. Laat de grond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen. Geef vooral in de zomer regelmatig water, in de winter kan er wat minder water worden gegeven.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om deze in goed doorlatende potgrond te planten voor een optimale groei en gezondheid. Kies bijvoorbeeld voor een mix van potgrond met compost voor een voedzame bodem. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem een gemiddelde vruchtbaarheid heeft en dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om een gezonde groei te bevorderen.

  De Euphorbia amygdaloides gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant kan zowel in borders als in plantenbakken worden geplaatst en is winterhard. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen door middel van een dikke laag mulch of bladeren rondom de wortels. Ook helpt het om de plant tegen harde wind te beschermen met een scherm of om de plant op een beschutte plek te plaatsen. Over het algemeen is deze plant winterhard, maar extra bescherming kan geen kwaad tijdens strenge winters.

  De plant vereist weinig onderhoud en groeit het beste in een goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en snoei dode delen regelmatig weg. Geef de plant af en toe water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar te bemesten met organische meststof. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei. Het is belangrijk om geen mulch direct tegen de stam van de plant aan te brengen om wortelrot te voorkomen. Kies voor organische mulchmaterialen zoals houtsnippers of bladeren.

  Het liefst groeit deze plant in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.5. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de bodem pH te meten en eventueel aan te passen voor optimale groeiomstandigheden.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op spint en bladluizen. Indien nodig kunnen deze insecten worden bestreden met biologische of chemische bestrijdingsmiddelen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig schoon te houden en dode bladeren te verwijderen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia amygdaloides, ook wel amandelwolfsmelk genoemd, is een overblijvende plant uit de wolfsmelkfamilie die inheems is in Europa. De plant kan tot 60 cm hoog worden en heeft lancetvormige bladeren die een lichte amandelgeur afgeven wanneer ze gekneusd worden. In het voorjaar produceert de Euphorbia amygdaloides kleine, geelgroene bloemen die in dichte clusters groeien. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond in zowel zon als halfschaduw. Let op: de plant scheidt een giftig melksap af wanneer beschadigd, dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.