Euphorbia characias subsp. wulfenii

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia characias subsp. wulfenii er en staude, der tilhører mælkebøttefamilien. Planten har grågrønne blade og iøjnefaldende blomsterstande med gulgrønne blomster. Euphorbia characias subsp. wulfenii kan nå en højde på ca. 1,5 meter. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i solrig, veldrænet jord. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilskud til en middelhavshave.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt.

  Planten er vinterhårdfør indtil cirka -10 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte den under streng frost. Denne plante kan godt overleve i vores klima.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den kræver lidt vand og gødning og kan tåle forskellige vejrforhold. Regelmæssig beskæring og eventuel beskyttelse om vinteren er tilstrækkeligt for denne plante.

  Euphorbia characias subsp. wulfenii har brug for ca. 60 til 80 centimeter bred og høj plads. Det er en plante med en udbredt vækst, så sørg for tilstrækkelig plads til at kunne vokse. Plant Euphorbia characias subsp. wulfenii på et solrigt sted i veldrænet jord.

  Euphorbia characias subsp. wulfenii trives bedst på et solrigt sted, men kan også vokse i halvskygge. I fuld skygge vil planten ikke vokse så godt og producere færre blomster. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Euphorbia characias subsp. wulfenii har brug for vand cirka en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at lade jorden tørre ud mellem vanding for at undgå rodskader. Hold øje med planten og juster vandingsmængden efter behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive gule-grønne blomster, der producerer nektar. Den tiltrækker også andre bestøvere, såsom humlebier og svirrefluer. I haven kan den skabe en livlig og biodiversitetsvenlig atmosfære.

  Ja, Euphorbia characias subsp. wulfenii er en god plante for biodiversitet, fordi den tilbyder nektar til bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Derudover giver den også skjulesteder og mad til forskellige dyrearter. Det fremmer derfor mangfoldigheden i haven og bidrager til økosystemet.

  Planten blomstrer fra april til juni, og blomstringsperioden varer normalt omkring 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Planten kan godt tilpasse sig forskellige typer jord, men det er vigtigt, at jorden er veldrænet.

  Nej, planten er ikke spiselig og kan forårsage giftige reaktioner ved indtagelse. Det anbefales kraftigt ikke at indtage dele af planten. Det er vigtigt altid at sikre dig, at planter er sikre at spise, før man indtager dem.

  Ja, denne plante har evnen til at dæmpe lyd på grund af dens tætte blade. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i det område, hvor planten vokser. Effekten er dog begrænset i forhold til andre støjreducerende foranstaltninger.

 • Denne plante bør bedst beskæres om foråret, lige inden den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede blade og blomsterstængler for at holde planten sund. Vær opmærksom på den giftige mælkeagtige saft, der frigives under beskæring.

  Denne plante har brug for moderat vand og tåler godt tør jord. Giv vand, når det øverste lag af jorden føles tørt. Sørg for, at planten ikke står for vådt for at undgå rodskader.

  Pottejord til havenplanter med god dræning er velegnet til denne plante. Det er vigtigt, at pottejorden ikke forbliver for våd for at undgå rodrot. En blanding af pottejord og skarpt sand kan hjælpe med at forbedre dræningen.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at forhindre rådne rødder. En let sur til neutral pH-værdi er ideel for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for fugtig, ellers kan planten begynde at rådne. Denne plante er velegnet til blomsterbedet, stenbedet eller som accentplante i haven.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost og kold vind. Dette kan opnås ved at dække planten med mulch eller et beskyttende klæde. Sørg også for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rodrot.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Regelmæssig beskæring efter blomstringsperioden vil hjælpe planten med at bevare en kompakt form. Pas på den mælkesaft, der kan forårsage irritation på huden.

  Haveplanter som disse har brug for lidt organisk gødning om foråret for at kunne vokse godt. Brug f.eks. kompost eller koemøg til dette formål. Pas på med for meget gødning, da dette kan beskadige planten.

  Mulch er en god måde at holde på fugt og undertrykke ukrudt hos haveplanter. Det kan også hjælpe med at beskytte jorden mod ekstreme temperaturer og erosion. Vælg organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis.

  Euphorbia characias subsp. wulfenii trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at sikre, at jorden er veldrænet for at undgå rodæel. Tilsætning af organisk materiale kan hjælpe med at holde jordens surhedsgrad i balance.

  Denne plante er generelt ret modstandsdygtig over for skadedyr og sygdomme. For at forhindre eventuelle skadedyr er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for bladlus, spindemider og uldlus. Hvis nødvendigt kan disse skadedyr bekæmpes med en miljøvenlig insektmiddel.

 • Beskrivelse

  Euphorbia characias subsp. wulfenii er en staude, der tilhører mælkebøttefamilien. Planten har grågrønne blade og iøjnefaldende blomsterstande med gulgrønne blomster. Euphorbia characias subsp. wulfenii kan nå en højde på ca. 1,5 meter. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i solrig, veldrænet jord. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilskud til en middelhavshave.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.