Euphorbia cyparissias

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia cyparissias, ook wel bekend als de cipreswolfsmelk, is een vaste plant met smalle rechtopstaande stelen die tot 60 cm lang kunnen worden. De plant heeft kleine groene bloemen die in de lente bloeien en een opvallende geelgroene kleur hebben. Euphorbia cyparissias verspreidt zich gemakkelijk door middel van ondergrondse wortelstokken en kan daardoor snel een dichte bodembedekking vormen. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden, maar kan ook groeien in halfschaduw. Het sap van Euphorbia cyparissias is giftig en kan irritatie veroorzaken bij aanraking met de huid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een vaste plant die goed gedijt in de tuin.

  Euphorbia cyparissias is winterhard tot -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koudere temperaturen en is geschikt voor de Nederlandse tuin. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen in de winter om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende omgevingen. Regelmatig snoeien en bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Euphorbia cyparissias heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen deze plant en andere planten. Houd rekening met de volwassen breedte van de plant bij het planten.

  De plant groeit het beste in volle zon of halfschaduw, maar kan ook in de schaduw groeien. In de schaduw zal de plant wel minder bloemen produceren en kan de groei wat langzamer verlopen. Zorg voor een goed doorlatende bodem voor een optimale groei.

  Euphorbia cyparissias heeft weinig water nodig en kan goed droge periodes overleven. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen. Geef de plant daarom 1 keer per week water.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de felgekleurde bloemen die nectar en stuifmeel produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en bestuiven.

  Ja, Euphorbia cyparissias is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt. De plant zorgt voor een divers ecosysteem en draagt bij aan de gezondheid van de tuin. Het helpt ook om de bodem te stabiliseren en onkruid te onderdrukken.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met juli. De bloei duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken. Na de bloei verschijnen er kleine zaaddozen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige plekken in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is een sterke en robuuste plant die goed groeit in zonnige omstandigheden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Tanende planten bevatten giftige sappen en kunnen huidirritatie veroorzaken. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren.

  Ja, de plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn dichte groei en bladeren die geluid kunnen absorberen. Het kan dus helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de vorm van de plant in de gaten. Pas op met het sap van de plant, dit kan huidirritatie veroorzaken.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef water direct aan de basis van de plant, niet op het blad om schimmel te vermijden.

  Deze plant groeit goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een goede groei en bloei.

  Euphorbia cyparissias gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. De grond mag niet te vochtig zijn, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. De plant kan ook goed groeien in droge en rotsachtige bodems.

  De plant heeft over het algemeen geen bescherming tegen de winter nodig, omdat hij goed bestand is tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Mocht er toch extreme vorst voorspeld worden, kunt u de plant bedekken met een laag bladeren of stro om extra bescherming te bieden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Let op dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Verwijder dode delen van de plant om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof die geschikt is voor tuinplanten en breng deze aan volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus bemest matig en regelmatig.

  Het gebruik van mulch kan nuttig zijn voor de groei en gezondheid van deze plant. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur in de tuin. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers te gebruiken als mulch.

  De plantprefereert neutrale tot licht zure grond, met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7.5. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren om te zorgen voor optimale groeicondities.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is door regelmatig inspectie uit te voeren en aangetaste bladeren of delen te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, ingezet worden om de plaag onder controle te houden. Chemische bestrijdingsmiddelen worden afgeraden vanwege de schadelijke gevolgen voor het milieu.

 • Omschrijving

  Euphorbia cyparissias, ook wel bekend als de cipreswolfsmelk, is een vaste plant met smalle rechtopstaande stelen die tot 60 cm lang kunnen worden. De plant heeft kleine groene bloemen die in de lente bloeien en een opvallende geelgroene kleur hebben. Euphorbia cyparissias verspreidt zich gemakkelijk door middel van ondergrondse wortelstokken en kan daardoor snel een dichte bodembedekking vormen. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden, maar kan ook groeien in halfschaduw. Het sap van Euphorbia cyparissias is giftig en kan irritatie veroorzaken bij aanraking met de huid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.