Euphorbia griffithii

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia griffithii is een vaste plant die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen die in de lente en zomer bloeien. De plant heeft groene bladeren die aan de randen roodachtig kunnen kleuren. Hij wordt ongeveer 60-90 cm hoog en gedijt goed in zon tot halfschaduw. Euphorbia griffithii is een makkelijke plant om te verzorgen en trekt bijen en vlinders aan. Let op: de plant scheidt melksap af dat bij irritatie huidirritatie kan veroorzaken, dus wees voorzichtig bij het snoeien en hanteren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. De plant kan prima overleven in de Nederlandse winters. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoeien is niet per se nodig, tenzij de plant te groot wordt.

  De Euphorbia griffithii heeft een ruimte nodig van ongeveer 60 cm in de breedte en 60 cm in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er genoeg licht en lucht bij de plant kan komen.

  "Nee, Euphorbia griffithii groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren."

  Tuinplanten zoals Euphorbia griffithii hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege de felgekleurde bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinplanten vanwege zijn vermogen om bestuivers aan te trekken. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die de biodiversiteit wil bevorderen.

  Euphorbia griffithii kan een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin omdat het verschillende insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving en natuurlijke plaagbestrijding. De plant biedt ook schuilplaats en voedsel voor verschillende diersoorten waardoor de diversiteit in de tuin wordt vergroot. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De plant bloeit meestal van mei tot juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft voldoende licht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes, om uitdroging te voorkomen. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om planten altijd te identificeren voordat je besluit ze te eten of er anderszins gebruik van te maken. Wees voorzichtig met het hanteren van deze plant en houd kinderen en huisdieren uit de buurt.

  Ja, de plant Euphorbia griffithii heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Dit maakt hem een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei terug te snoeien tot net boven de grond. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren. Zorg er bij het snoeien voor dat je handschoenen draagt, aangezien het melksap van de plant huidirritatie kan veroorzaken.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drassig. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen.

  Gebruik goed doorlatende potgrond voor tuinplanten die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond geen teveel aan vocht vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om de grond vers en voedzaam te houden.

  De Tuinplanten staat bekend om zijn vermogen om te gedijen in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het gedijt het beste in een bodem met lichte zandige of leemachtige textuur. Voor een optimale groei en bloei moet de bodem vochtig maar goed doorlatend zijn.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige of licht beschaduwde plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge standplaatsen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Deze plant heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig en is winterhard tot -15°C. Het is echter raadzaam om in koudere klimaten mulch rond de basis van de plant aan te brengen om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerde grond heeft om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten. Zorg voor voldoende zonlicht en water, maar vermijd een te natte standplaats. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant gezond en compact te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig organische meststoffen te gebruiken om de groei te stimuleren. Kies voor een meststof met een hoger stikstofgehalte voor een gezonde ontwikkeling van bladeren en stengels. Geef de meststof bij voorkeur in het voorjaar en de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  Mulch is een laag organisch materiaal die wordt aangebracht rondom de basis van de plant. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert vochtbehoud in de bodem. Het kan ook helpen bij het onderdrukken van onkruidgroei en verbetert de bodemstructuur.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Een neutrale tot licht zure bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of andere bodemverbeteraars.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke middelen zoals neemolie of zeepwater. Controleer regelmatig op bladluizen, spintmijten of andere plagen en verwijder ze handmatig indien nodig. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor nuttige insecten en het milieu.

 • Omschrijving

  Euphorbia griffithii is een vaste plant die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen die in de lente en zomer bloeien. De plant heeft groene bladeren die aan de randen roodachtig kunnen kleuren. Hij wordt ongeveer 60-90 cm hoog en gedijt goed in zon tot halfschaduw. Euphorbia griffithii is een makkelijke plant om te verzorgen en trekt bijen en vlinders aan. Let op: de plant scheidt melksap af dat bij irritatie huidirritatie kan veroorzaken, dus wees voorzichtig bij het snoeien en hanteren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.