Euphorbia palustris

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia palustris, også kendt som mosevortemælk, er en flerårig plante, der tilhører vortemælkfamilien. Denne plante kan blive op til 80 cm høj og har markante grønne stængler med tætte klaser af små grønne gule blomster. Euphorbia palustris trives godt på fugtige jordbunde og er velegnet til moser, bredder og våde græsmarker. Plantens saft er giftig og kan forårsage hudirritation, så det er vigtigt at bruge handsker ved håndtering af den. Euphorbia palustris tiltrækker sommerfugle og bier og er en smuk tilføjelse til naturhaver og vandige miljøer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Euphorbia palustris er stedsegrøn og beholder sine blade hele året, selv om vinteren. Planten er et smukt tilføjelse til en have med dens grønne blade, der forbliver synlige hele året.

  Denne plante er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten tilstrækkeligt mod frost om vinteren. Generelt trives planten godt i vores klima.

  Ja, planten er nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en stærk plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og beskære den efter behov.

  Denne plante kræver et rummeligt sted i haven, hvor den frit kan sprede sig. Tag hensyn til en diameter på 50-60 cm pr. plante. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. For meget skygge kan hæmme væksten og reducere blomstringen. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Planten har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen. Sørg for, at jorden er godt tør mellem vandingerne. For meget vand kan føre til rådne rødder.

  Ja, planten Euphorbia palustris er tiltrækkende for sommerfugle og bier og tiltrækker disse insekter. Det er et populært valg i haver på grund af tiltrækningskraften på bestøvere. Det kan bidrage til en biodivers og sund have.

  Ja, planten Euphorbia palustris er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier, sommerfugle og andre insekter. Derudover kan planten fungere som skjulested og rede for små dyr. Ved tilstedeværelsen af denne plante øges mangfoldigheden af flora og fauna i haven.

  Denne plante blomstrer fra maj til juli, og blomstringsperioden varer cirka 6 uger. Blomsterne har en grøn-gul farve og kommer i skærme.

  Euphorbia palustris trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder, især når den står i fuld sol. Det anbefales at give planten tilstrækkeligt med vand og god dræning for at forhindre, at den udtørrer.

  Nej, planten Euphorbia palustris er ikke spiselig. Indtagelse af denne plante kan forårsage maveproblemer og irritation på huden ved kontakt. Det anbefales ikke at spise denne plante.

  Euphorbia palustris har ingen lydabsorberende egenskaber. Denne plante er primært dekorativ og har ikke nogen specifik funktion i lydabsorption. Den er derfor ikke egnet til brug som lyddæmpende materiale.

 • Beskæring af denne plante foregår bedst om foråret, inden ny vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og hold øje med plantens form under beskæringen. Brug handsker, da plantens saft kan forårsage hudirritation.

  Denne plante trives godt i fugtig jord og har brug for regelmæssig vanding. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv lidt mere vand om sommeren end om vinteren.

  Planten trives godt i veldrænet pottemuld med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, men undgå at gøre jorden alt for våd. Om nødvendigt kan der tilføjes gødning i vækstsæsonen for at fodre planten.

  Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord. En rig og frugtbar jord er gavnlig for plantens vækst og blomstring. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodæd.

  Planten trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i fugtig, veldrænet jord. Det er vigtigt, at vækststedet ikke er for vådt, men stadig er tilstrækkeligt fugtigt for optimal vækst. Det anbefales at gøde planten om foråret og regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Planten har ikke brug for speciel beskyttelse om vinteren, da de er godt rustet til kolde temperaturer. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet, så der ikke står vand omkring rødderne. Hvis der forventes ekstrem frost, kan et lag muld omkring planten hjælpe med at beskytte rødderne.

  Planten kræver minimal pleje og kan trives godt i fugtig jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys, og beskær eventuelt de visne blomster. Sprøjt planten regelmæssigt med vand, men undgå at jorden bliver for våd.

  Denne plante har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Vær opmærksom på, at planten ikke har brug for gødning i hvileperioden om efteråret og vinteren.

  Mulch kan påføres omkring planten for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Det hjælper også med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis som mulch til disse haveplanter.

  Den rette surhedsgrad for denne plante er neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for optimal vækst.

  Ved gener forårsaget af skadedyr kan der anvendes naturlige bekæmpelsesmetoder såsom at sprøjte med en blanding af vand og grøn sæbe. Derudover kan rovdyr som marihøns bruges til at bekæmpe skadedyr. Det er også vigtigt at regelmæssigt kontrollere for tegn på skadedyr og træffe forebyggende foranstaltninger.

 • Beskrivelse

  Euphorbia palustris, også kendt som mosevortemælk, er en flerårig plante, der tilhører vortemælkfamilien. Denne plante kan blive op til 80 cm høj og har markante grønne stængler med tætte klaser af små grønne gule blomster. Euphorbia palustris trives godt på fugtige jordbunde og er velegnet til moser, bredder og våde græsmarker. Plantens saft er giftig og kan forårsage hudirritation, så det er vigtigt at bruge handsker ved håndtering af den. Euphorbia palustris tiltrækker sommerfugle og bier og er en smuk tilføjelse til naturhaver og vandige miljøer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.